Mint ismert már nemcsak a labdarúgó pályán, hanem a kibertérben is igyekszik helyt állni a szombathelyi Illés Akadémia. Az e-sportok világában is bizonyított a szakosztály a nemrég véget érő 2019/2020-as Magyar Nemzeti Esport Bajnokság során, ahol rendkívül előkelő helyezéseket sikerült megcsípni. Ráadásul az élvonalbeli tagságot is meghosszabbította a vasi együttes.

Az Illés Akadémia Spirit csapatai négy küzdelemsorozatban vettek részt az idei kiírásban. A Rainbow 6:Siege alakulat nagy hajrának köszönhetően végzett a nyolc gárda részvételével lebonyolított bajnokság végén a hatodik helyen. Az utolsó fordulóban szerzett 7-4-es sikerrel biztosította be helyét az akadémia csapata, amelyből Kiss Roland teljesítménye emelkedett ki.

A League of Legends talán az egyik legnépszerűbb játék, így itt nagy odafigyelést igényelt a résztvevőktől, hiszen egyetlen hibát is gyorsan büntetnek a riválisok. A kiegyensúlyozott teljesítménynek köszönhetően ötödikként zárt az Illés Akadémia az alapszakasz során, de a rájátszás során egészen a bronzmérkőzésig hajráztak. Itt viszont a Grim Racens állta az útjukat.

Nem maradhatott ki a labdarúgás sem, amely a látványsportok közül a legnépszerűbb. Ennek köszönhetően a FIFÁ-t XBOX és PS4 kategóriában is indították és mindkettőben elindult a szombathelyi csapat is. Végül mindkét játékágban a negyedik helyet szerezte meg B3rti11 és SuubHex – megkoronázva ezzel a szezont.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!