Egy hónapja ITT írtunk Szombathely Megyei Jogú Város felhívásáról, amelyben arra kérték a helyi vállalkozásokat, hogy adó fizetésére kötelezett gazdasági társaságként támogassák a beruházás megvalósítását.

A megszólítás eredményes volt, hiszen alig egy hónap eltelteltével, kedden már helyszínbejárással egybekötött sajtótájékoztatón mondhatott köszönetet dr. Horváth Attila, Szombathely MJV sportért (is) felelős alpolgármestere mindazoknak, akik TAO-felajánlásukkal segítik a Jégcsarnok megépítésének befejezését.

Az eseményen részt vett a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub elnöke, Zelevics Ferenc is, aki kiemelte, hogy a csarnok olyan csúcstechnológiával látják el, mint az alá temperáló szenzorok, amelyek folyamatosan 3-5 Celsius fok alatt tartják majd az épület alatti hőmérsékletet. Ezzel tudják megakadályozni, hogy az épület a hideg miatt deformálódjon.

A sajtótájékoztatót nálunk ÉLŐben lehetett megtekinteni.

A 70%-os műszaki és 60%-os gazdasági készültségű beruházás további részleteiről a helyszínbejárás során Zelevics Ferencnél, a projektgazda Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub elnökénél érdeklődtünk.

Megtudtuk, hogy a jégkorong mellett több téli sportág, így a műkorcsolya, a csúszókorong és a curling is helyet kap majd a létesítményben. Az alpolgármesterhez hasonlóan a projektgazda sem igért pontos átadási határidőt.

Továbbra is támogatható a Fedett Jégcsarnok kivitelezése, ennek módjához érdemes IDEkattintani!

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!