A rossz időjárás miatt az előző hétvégéről az e hét elejére áttett sportprogram a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség egyik kiemelt vizes programjának számított. A házigazda a SZOVA Nonprofit ZRT volt.

Varga Jenő főszervező, ötletgazda, aki már 12 éve szervezi és konferálja a Tófürdő versenyeit, örömének adott hangot, hogy milyen jó látni a játékosan sportoló fiatalokat és felnőtteket és milyen izgalmat és elégedettséget jelentett a legjobbaknak az érem átvétele.

A versenyen a vízben kézállás, a csúszda, a fejes ugró verseny és a sellőúszás mellett a legrangosabb verseny a Nemzeti Vízi Vágta volt. A Vízi Vágta alkalmából a szülő vagy nagyszülő gyermekével, vagy unokájával a hátán vagy a nyakában kellett 17 métert futni a vízben. A döntőbe a legjobb 2 női és férfi „paripa” került. Magyarországon egyedülálló verseny igazi különlegességnek számít Szombathely sportpalettáján. A versenyeket és az eredményhirdetéseket számos strandoló szurkoló is követte.

Nemzeti Vízivágta

Női: 1. Horváth Virág – Laczkovics Lenke 2. Kovácsné Vörös Kati – Kovács Kinga 3. Molnár Enikő – Jakab Éva

Férfi: 1. Gyurcsányi Zsolt – Gyurcsányi Nimród 2. Bokor Sándor – Bokor Milán 3. Papp Tibor – Papp Mátyás

A kézálló versenyen rekordszámban neveztek kicsik és nagyok, külön a leányok illetve a fiúk központi jelre kezdték a kézállást és a legjobb idő alapján történt az eredményhirdetés.

Leány: 1. Lichtmann Flóra 2. Kovács Kinga 3. Németh Nóra

Fiúk: 1. Majer Levente 2. Gombás Botond 3. Gombás Marcell

A Fejesugró versenyen szintén nagyon sokan mutatták be tudásukat, a feladat végrehajtására pontszámot kaptak és ez határozta meg a végső sorrendet is.

Leány: 1. Hegyesi Piroska 2. Gombos Dorina 3. Kovács Kinga

Fiúk: 1. Majer Levente 2. Korn Dominik 3. Gombás Botond

A versenynapon a sellőúszás is jelentős szerepet kapott. Erős Ildikó szakedző irányítása alatt a legkisebb lányok is megmértettettek.

 Leány: 1. Molnár Kata 2. Jagodits Bella 3. Lukács Izabella

A csúszdaverseny szintén nagy sikert aratott, a kék színű csúszdán kellett minél gyorsabban leérni a versenyzőknek. A versenyeken nagy számban vettek részt úszók és a Haladás Futsal utánpótlás korú versenyzői is.

Leány: 1. Gönczöl Lili 2. Kovács Kinga 3. Gombos Dorina

Fiúk: 1. Gombás Botond 2. Pethő Márk 3. Gombás Marcell

Az aktuális hétvégével kapcsolatban weblapunknak Varga Jenő versenyigazgató elmondta, hogy – az előzetes tervektől eltérően – július 26-án, vasárnap délután 14 órakor, a XII. Strandsportnap keretén belül a páros Teqball városi bajnokság I. fordulójával, illetve tollaslabdával és szétrúgással folytatódik a szombathelyi strandsport versenysorozat.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!