A 2009-ben elhunyt kiváló sportember, Szombathely díszpolgára, az egyesület ikonikus alapítója, Németh Pál tiszteletére immár 12. alkalommal rendeznek emléknapot.

– A programból természetesen nem hiányozhat a kalapácsvetés. Délután kettőtől minden korosztály számára rendezünk versenyeket. A főprogramban 17 órakor állnak majd dobókörbe honi legjobb dobóatlétáink a hagyományos páros kalapácsvető verseny keretében. Itt minden évben kiélezett harcot vívnak egymással az összesorsolt párok – tájékoztatta sportoldalunkat Németh Zsolt, a Dobó SE vezetőedzője.

A versenyt koszorúzási ünnepség követi, majd pedig az eredményhirdetés. Minden esztendőben készül a szombathelyi Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Club valamilyen sportos előadással. Most sem lesz ez másként. Levetítik a Dobópápa című filmet, majd pedig kötetlen beszélgetésé és az estebédé lesz a főszerep. A menüről a Dobó SE elnökségi tagjai személyesen gondoskodnak majd. A szervezők szeretettel várnak minden szurkolót és érdeklődőt!

Az esélyekről a mesteredzőtől megtudtuk, hogy Halász Bencéék az elmúlt héten fejezték be hat hetes kemény edzésprogramunkat.

– Még biztosan nincsenek csúcsformában legjobbjaink, de remélem a szerdai, pardubicei eredményeken mindenki tud majd javítani. Az igazi csúcsformát augusztus közepére várjuk majd. Szabadtéri sportág vagyunk, így természetesen az esővel is számolnunk kell. Felkészültünk a rossz időre is – fogalmazott Németh Zsolt.

Látogass ki Te is a versennyel egybekötött emléknapra, megéri!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!