A koronavírus-járvány okozta kényszerszünet valamint a bajnokság befejezettnek nyilvánítása után állt munkába ismét a Szombathelyi Haladás másodosztályú labdarúgó együttes. A Hali tavaszi nagy menetelésének köszönhetően került el a kiesőhelyekről és Mátyus János vezetőedző érkezésével ütőképes csapat formálódott a vasi megyeszékhelyen. Ezt erősíti meg a legutóbbi, Ferencváros elleni felkészülési mérkőzés.

Bár a vasi együttes hátrányba került, de hihetetlen tartásának köszönhetően előbb egalizált, majd Jancsó András bombagóljával a vezetést is átvette a Haladás. Csak a szerencséjének köszönheti a Fradi, hogy a ráadás pillanataiban döntetlenre tudták menteni az összecsapást. A felkészülési időszakról valamint az utolsó, MOL Vidi elleni derbiről beszélgettünk Jancsó Andrással.

– Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó és tartalmas felkészülés végéhez érkeztünk. Ennek a főpróbája épp a Videoton elleni mérkőzés lesz. Nagyon szeretném, hogy méltó zárása legyen a felkészülésünknek, amit ráadásul az ország egyik legimpozánsabb csapata ellen vívhatjuk meg. Szerintem jó erőben van a társaság. Az elmúlt valamint a következő hét a taktikai és technikai dolgokról szól illetve a “frissülésről”. Bárki ellen lépünk pályára, nem lehet probléma – árulta el a játékos.

Jancsó András kitért a Ferencváros elleni összecsapásra is. Elmondta, hogy a bajnok ellen vívott találkozó bebizonyította, hogy nincs lefutott meccs és mindenki képes lehet a meglepetésre. Hozzátette azt is, hogy a helyén kell kezelni az eredményeket, hiszen az edzőmérkőzésen a csapatok a lehetséges taktikai elemeket és a játékosokat próbálgatják.

Záró gondolatként pedig üzent is a szurkolóknak: – Minden társam nevében mondhatom, hogy nagyon várjuk már, hogy ilyen hosszú szünet után elkezdődjön a bajnokság. Mindenkinek hiányoznak a mérkőzések, az igazi tétmeccsek valamint a szurkolók kiszolgálása is.

Szombat este 19 órától a MOL Fehérvár FC ellen a Haladás Sportkomplexumban kerül megrendezésre az utolsó felkészülési mérkőzése a zöld-fehér együttesnek.

Szombathelyi Haladás – MOL Fehérvár FC
2020. július 25. – 19:00
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!