Szép lassan minden sportegyesület és szakosztály megkezdi munkáját a következő szezonra. Így tett a Haladás VSE futsal csapata is, amelynek meglehetősen felemás évadot zárt. A döcögő kezdés után szárnyalni kezdett a zöld-fehér együttes, amely második ízben hódította el a 2019/2020-as szezonban a Magyar Kupa elsőséget. Az aranyérem után a szurkolók reménykedni kezdtek…

A Berettyóújfalu ellen ugyanis nagy versenyfutásban voltak a bajnoki elsőségért, a koronavírus-járvány azonban közbeszólt. Először csak néhány hetes kényszerszünetre vonultak a csapatok, közben a játékosok egyéni edzésterv alapján készültek. Majd mikor úgy tűnt, hogy elkezdődhet a közös munka és a rájátszás is folytatódhat az MLSZ befejezettnek tekintette a szezont.

Ez elég rosszul érintette a szombathelyi klubot is, hiszen Dávid Richárd téli érkezésével még erősebbé vált a zöld-fehér együttes. A nyári szünet után viszont hétfőn már ismét együtt edzettek a felnőtt csapat játékosai, kiegészülve néhány tehetséges fiatallal. Juan ramon Calvo Rodriguez irányításával hangoltak a labdarúgók az elkövetkezendő hetekre.

A repertoárból nem hiányozhattak az erőnléti feladatok, de előkerült a labda is és kisebb ügyességi játékokra szintén sor került. Szükség is les a jó alapozásra, hiszen a szombathelyi együttes három fronton fog harcolni a sikerért. Az élvonal mellett csapatot indít a klub a másodosztályban és részt vesznek – címvédőként – a Magyar Kupa küzdelmeiben is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!