Javában tombol a nyár és ilyenkor rendre minden sportcsapat valamint szakosztály igyekszik a szülők életét megkönnyíteni illetve a gyerekek kikapcsolódását biztosítani. Nagy népszerűségnek örvendenek a nyári táborok, azonban félő volt, hogy a koronavírus-járvány miatt elmaradnak ezek a lehetőségek. Szerencsére azonban a helyzet javulásával nem maradnak el ezek a programok.

Hosszú évek óta rendezi meg saját táborát a Sárvár FC labdarúgó klub, amely annyira sikeres, hogy még a fővárosból is érkeztek gyerekek. A vírus és a labdarúgó szövetség döntéseinek értelmében az eredetihez képest később, csak július utolsó heteiben tudta megrendezni a napközis rendszerre épülő rendezvényét az egyesület, azonban panaszra nincs ok.

– Az első héten huszonkettő gyermek vett részt, a másodikon pedig huszonhat fő jelezte részvételi szándékát. Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy három budapesti fiúnak nagyon megtetszett a nyári napközis táborunk. Ennek eredményeként idén is visszatértek és újabb élményekkel, impulzusokkal gazdagabban mehetnek haza – árulta el Nagy Dániel főszervező.

A napközis rendszerű táborban a három étkezés mellett két edzésen vehettek részt a gyerekek. A program összeállításánál azonban ügyeltek a szervezők arra is, hogy a csapatot összekovácsolják játékos, kvíz és sportfeladatokkal. A remek hangulatú program azonban nem csak a gyerekek számára fontos, hanem az utánpótlásért felelős vezetőnek is.

– Lényegében egy teljes hetet töltünk a fiúkkal, ez pedig nagyon jó lehetőséget biztosít nekünk, edzőknek, hogy feltérképezzük a tudásukat. Nem titkolt célunk, hogy a jövő nagy reménységeit felfedezzük, kineveljük, akik nagy értékei lehetnek az elkövetkezendő időszakban Sárvár város labdarúgásának – fejtette ki gondolatait Nagy Dániel.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!