Szombat délután több mint négy hónap kényszerszünet után láthatta kedvenceit a vasi közönség. A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia élvonalbeli csapata a Motherson Mosonmagyaróvár együttesét fogadta az Aréna Savariába. Az összecsapást mintegy 400 néző tekintette meg a helyszínen, persze a szigorú biztonsági előírások mellett.

Már a beléptetésnél előkerült a lázmérő és igyekeztek a nézők is egymás egészségére vigyázva helyet foglalni. A gondos előkészületek után elkezdődött a mérkőzés. Hazai gólnak tapsolhatott a közönség, hiszen Csire Fanni találatával megkezdte a gólgyártást az SZKKA. Gyorsan meg is lépett a házigazda és 3-0 állt már az eredményjelzőn.

Kissé nehezen lendült játékbe a Mosonmagyaróvár, de hamar egyenlített és jól szorongattak a vendégek. Marosán György időkérése csak átmenetileg tett rendet a fejekbe, hiszen a szünet előtt néhány perccel még hátrányban volt csapata. Aztán jött Horliszka és Mayer, nekik köszönhetően megnyugtatónak tűnő 14-11 állt az eredményjelzőn.

A térfélcserét követően változtatott a felálláson a szombathelyiek mestere. Felváltva potyogtak a gólok, majd a kritikus pillanatban heteseket rontott az SZKKA. Hiába vezetett 4 találattal is a szombathelyi együttes, riválisa nem adta könnyen magát, így az utolsó percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok és több hibát is vétettek.

Az utolsó percig hajtotta kedvenceit a szombathelyi szurkolótábor, akik meg is hálálták a bizalmat. Orbán Adrienn második hetesét is értékesítette, ezzel beállítva a 26-25-ös végeredményt. A találkozó krónikájához tartozik, hogy a második félidőben megsérült a kapus Balogh Judit, aki nem is tudta folytatni a játékot.

SZKKA – Motherson Mosonmagyaróvár 26-25 (14-11)

SZKKA: Tomasevics – Csire 2, Bandelier 5, Horilszka 8/2, Pődör 4, Agbaba, Orbán 2/2 Csere: Balogh, Varga N., Horváth P. 3, Mayer 2, Szendrei

Mosonmagyaróvár: Szemerei – Holeszova 3, Szarková 3, Kovács P. 4, Tóth E. 3, Katona 4, Horváth 1 Csere: Hajtai, Gyimesi 3, Lancz 1, Hudák, Domokos 2, Sirián 1

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!