A balatonszemesi Élményfürdő strandján augusztus első napján rendezte meg a Magyar Erősember és Erősport Liga a Euro One Strong Man Championship 2020 versenysorozatának 2. fordulóját, ami egyben eldöntötte azt is, ki idén a Balaton Legerősebb Embere.

Kiváló, nyári idő fogadta a strandolókat és a versenyre kilátogatókat, az erősemberek pedig látványos gyakorlatokkal igyekeztek mindezt neghálálni.

Az erősember-verseny fő támogatói ezúttal a Hama Trade, az X Trem Ball, a HOMM Kft. és a Vasi Korall voltak. Nélkülük nem jöhetett volna létre ez a versenysorozat, amire már igazán nagy szüksége volt a sportágnak, hiszen a koronavírus-járvány miatt alaposan átalakult az idei versenyszezon.

A Magyar Erősember és Erősport Liga idén is fontos szerepet vállalt a versenysorozat megszervezésében, valamint lebonyolításában.
A főszervezőként, illetve a szövetség elnökeként is aktív szombathelyi erősember, Gadó András jó formában érezte magát és a verseny startja előtt abban bízott, hogy a celldömölki 6.hely után, a 4 szlovák és 6 magyar versenyzőt felvonultató sporteseményen a végelszámolásnál is ott tud majd lenni a legjobbak között.

A verseny résztvevőinek bemutatása után megkezdődött az 5 versenyszám lebonyolítása. Az első három megmérettetés a Balaton vízében zajlott. Elsőként a 100 kg-os malomkőnyomást mutatták be a versenyzők, itt 75 másodperc állt a versenyzők rendelkezésére, a legjobb, legügyesebb az lett, aki a legtöbb fej fölé történő szabályos ismétlést végrehajtotta. A versenyszám legerősebbje holtversenyben István Cimet Nagy és Piros Ferenc lett, a 3. helyen Ferenczi Arnold végzett.

Ezután a betonkockacipelés következett, 2×20 méter távolságra kellett a 100 kg-os tömeget időre elhordani. A szám legjobbja a szombathelyi erősember, Gadó András lett, aki István Cimet Nagyot és Zlatner Zsoltot előzte meg a képzeletbeli dobogón.

A harmadik versenyszám a söröshordótartás volt, itt a 2×13,5 kg-os hordókat kellett minél hosszabb ideig megtartani.

A legjobbak sorrendje: 1. István Cimet Nagy, 2. Piros Ferenc, 3. Gadó András.

 

 

A vízes versenyszámokat követően, már a szárazföldön következett a söröshordó dobás. A 4,2 méter magas kapu felett 4 m távolságról kellett 5 db, 13-17 kg-os  hordót, max 60 másodperc alatt ,,átsegíteni”. Ezt a versenyszámot Piros Ferenc nyerte Zlatner Zsolt és István Cimet Nagy előtt.

A zsákcipelés zárta a programot, a 100 és a 110 kg-os zsákokat, valamint a 140 kg-os vasbödönt kellett 60 másodperces szintidő alatt adott, 10-10 méteres távolságra elvinni, illetve felrakni. Ezt a versenyszámot is István Cimet Nagy nyerte Piros Ferenc és Gadó András előtt.

Az összesített végeredmény: 1. István Cimet Nagy, 2. Piros Ferenc, 3. Zlatner Zsolt, 4. Gadó András, 5. Karácsándi Erik, 6. Ferenczi Arnold, 7. Lacó Lithy, 8. Lacó Valkár, 9. Trencsányi Patrik, 10. Dávid János.

Eredményhirdetés során Németh Kornélné balatonszemesi alpolgármester István Czimet Nagy számára adta át a ,,Balaton legerősebb embere” számára járó díjat.

A verseny után Gadó András, a szervezet elnökeként és versenyzőként is elégedetten summázta a szombati versenyt.

– Úgy gondolom, hogy ismét sikerült közelebb hozni ezt az extrém sportágat a közönséghez, ezáltal pedig igazán kiváló szórakozást, kikapcsolódást nyújtottunk a strandolóknak – fogalmazott a főszervező, aki versenyzői teljesítményével is elégedett volt.

A Euro One Strong Man Championship 2020 versenysorozat szeptember 12-én Szombathelyen ér véget.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!