Nagy sikere volt a 19. Kovács Tibor “Kokó” Strandröplabda Emléktornának. A dunántúli térség egyik legnagyobb rendezvényévé nőtte ki magát ez a seregszemle. Az egykori élvonalbeli sportoló emlékét őrző tornára nagyon gyorsan elfogytak a nevezési helyek és a minőségben is folyamatos fejlődés jellemzi az erőpróbát.

Kolesánszky György Gyula, Bedőcs Gergely és Szárnyas János kemény munkájának gyümölcseként sikerrel zárult a péntektől vasárnapig tartó strandröplabda-örömünnep. A támogatóknak köszönhetően pedig egyre nagyobb figyelem is övezte a tornát. Persze a folyamatos fejlődés jegyében Kolesánszky György kicsit előre is tekintett.

– Nagy öröm számunkra, hogy egyre népszerűbb a strandröplabda és méltó módon tudunk emlékezni egy nagyszerű sportolóra Kovács Tiborra. Sajnos a hangulatot némiképp árnyalja, hogy a tornánk névadójának egykori csapattársa, barátja, a rendezvényünk támogatója, Szendrődi János nemrégiben elhunyt. Reményeink szerint jövőre a családja engedélyét megkapjuk és az utánpótlás számára kiírt tornánk már az Ő nevét viseli. Nehéz erről beszélni, hiszen mindketten nagyszerű sportolók és remek barátaink voltak.

Emlékét, emléküket viszont egy nagyon nívós torna őrzi, amire nagyon gyorsan elfogynak a nevezési helyek.

– Ez valóban így van. Sajnos korlátoznunk kellett a nevezők számát, ennek ellenére még így is reggeltől estig pattog a labda. Az utánpótlás számára kiírt U11-13 és U15-17 korcsoportos gyerekekkel a sportág megszerettetése és versenyzési lehetőség volt a célunk. A felnőtteknél pedig pont a röplabda szépsége dominál és nem mellékes az sem, hogy igazi családias hangulatú rendezvény az emléktorna.

Mennyire volt nehéz tető alá hozni a rendezvényt?

– Már a lebonyolítás megér néhány szót. A férfi és női mezőnyben valamint a vegyes párosban is 30-30 mérkőzést bonyolítottunk le. Nem kell sokat számolni, hogy tudjuk, ez reggeli kezdés mellett is bőven a Termálfürdő zárása utáni befejezést jelent. Itt szeretnénk az üzemeltetők segítségét, partneri hozzáállását megköszönni, mert bizony a hivatalos nyitvatartási időn túl is biztosították nekünk a pályákat.

Minden évben akad valami újítás, idén mi lapult a “zsákban”?

– Szeretnénk az új őrületet nemcsak megismertetni, hanem megszerettetni a közönséggel. Ez a Teqvolley, amit Bodovics Árpád segítsége nélkül nem jöhetett volna létre. Lényegében egy technikai fejlesztésnek köszönhetően indult világhódító útjára és a tervek szerint két asztal elhelyezésre kerülhet a pályák mellett. Feltételként annyi kötelez bennünket, hogy egy pénzdíjas verseny mellett további erőpróbákat kell biztosítani a sportolni vágyó fiatalok és idősek számára. Ugyanakkor nem maradhatott el a közös vacsorázás sem, ami még családiasabbá teszi számunkra ezt a rendezvényt…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!