A nyár, pontosabban a koronavírusjárvány miatti kényszerpihenő alatt nagy változásokon ment végig a Celldömölki VSE csapata. Mind a vezetőségben, mind a csapat összetételében történtek mozgolódások, így a helyiek is kíváncsian várták, hogy miként szerepel majd a korábban minden évben bajnokesélyes alakulat az első tétmeccsén a 2020/21-es szezonban. 

A CVSE gárdája a hétvégén a Büki TK együttesét fogadta, a Magyar Kupa első vasi fordulójában.

 Celldömölki VSE – Vulkánfürdő – Büki TK 2:0 (0:0)

Góllövők: Pázsi Máté (CVSE) 54.p. Schimmer Zoltán (Büki TK) 55. p. öngól.

A mérkőzés első negyedórájában mindkét csapat kereste a játékát. A hazaiak ugyan némi mezőnyfölényben voltak, de a kapuk nem forogtak veszélyben. Az első említésre méltó esemény a 23. percben történt, amikor a csereként beállt Pázsi Máté távoli lövése a felső kapufát találta el. Továbbra is a hazaiak uralták a mérkőzést, de a helyzeteiket nem tudták gólra váltani. A játékrész második felében két helyzet volt dokumentálható, először ismét Pázsi ollózása kerülte el alig a kaput, majd Kocsis Barnabás előtt adódott az utolsó percben góllövési lehetőség.  Az első 45 perc alapján azért látszott az idény eleji forma mindkét csapatnál. A második etap elején aztán gyorsan eldöntötte a hazai csapat a továbbjutás kérdését, az 54. percben szabadrúgást követően a kapu előtti kavarodást Pázsi Máté használta ki. Egy percre rá, Schimmer Zoltán öngóljával már 2:0 növelte előnyét a hazai gárda. Ezt követően kissé leült a mérkőzés, továbbra is a büki térfelén volt többet a labda. A mérkőzésről elmondható, hogy a szép számmal kilátogató szurkolók nem lettek elkápráztatva, viszont a játékosok akarása látszott mindkét oldalon. A büki alakulatnak voltak gondjai, hisz mezőnyjátékos védte a kapujukat, valamint cserékből sem bővelkedtek, így mindenképpen dicséretes az, hogy mindent megtettek a nehéz körülmények ellenére is. (Giczi Sándor tudosítása)

A két vezetőedző értékelte is látottakat, valamint az elmúlt időszakot is.

Marton Róbert, a Büki TK edzője a támadójáték hiányát véli a legnagyobb nehézségüknek.

“Amikor félbeszakadt a bajnokság akkor gyorsan reagáltunk abból a szempontból, hogy mivel nem lehetett közös edzéseket tartani, egy edzés programot adtam minden játékosnak, ami egy erősítésből és két futó munkából állt, ez addig folytatódott amíg nem engedélyezték a közös edzéseket. Július elején kezdtük el a felkészülést a szezonra. A mai mérkőzés is bizonyítja, hogy nem lesz egyszerű, igaz a mai mérkőzésen volt több hiányzónk is, van egy-két olyan sérültünk, aki a szezonban nem tud majd a rendelkezésünkre állni. A középpályáról hiányoznak olyan emberek, akik a futó kuli munkát megcsinálták, és az nagyon meglátszik. Egy támadónk, aki az előző szezonban közel állt a gólkirálysághoz, az utolsó pillanatban Ausztriába távozott. Az igazolás ezen időszakában már nagyon nehéz olyan csatárt találni, aki gólokat tud rúgni. Két fiatalt tudtunk igazolni, egyet a Haladásból, egyet Csepregről, akik biztató munkát csinálnak, persze kell nekik idő arra, hogy erősségei legyenek a csapatnak. Én nehéz szezont várok, egyel több csapat lett, a 16 helyett 17-en leszünk, hiszen a Sárvár visszalépett az NBIII-ból. Úgy érzem, hogy nekünk nehezebb szezonunk lesz, több csapatnál volt erősítés, ugyan hallhattunk gyengülést is. Úgy indulunk neki, hogy minél több meccset nyerjünk meg, bár tudom, hogy a támadó játékunk hiánya jelenleg sajnos adott, a védekezésünk bizonyos mértékben ugyan működik, de a győzelemhez gólt kell rúgni.”  – értékelte Marton Róbert a bükiek nyári időszakát.

Kelemen Kornélnak szintén nem volt könnyű a helyzete, hisz hirtelen kellett átvennie az újjászerveződő celli csapatot.

“A győzelmet sosem szokták megmagyarázni,  úgy érzem a mérkőzést végig tudtuk irányítani, kézben tartottuk a játékot. Az első félidőben még nem sikerült berúgnunk a helyzeteinket, pedig adódtak lehetőségeink. A fiúkat a szünetben türelemre szólítottam fel a második játékrészre, biztos voltam benne, hogy az akarásukkal továbbra sem lesz gond, meg kell nyugodniuk, és jöttek is egymás után a gólok. Ezt követően csendesebb lett ugyan a mérkőzés, de továbbra is nálunk volt többet a labda. Látható, hogy még mindig formálódunk, voltak hiányzóink, gyakorlatilag új belső védőt kellett szerepeltetni, nem mindenki ott játszott, ahol elgondoltam, az később dől el, hogy kit, hány helyen tudunk használni. Mindenképpen egy futós csapatot akarunk kialakítani, akik a végsőkig hajtanak és güriznek. Erőben szerintem rendben vagyunk, fiatalok vagyunk, pörgünk. Csapat szinten működünk, nagyrészt megtaláltuk a játékosok helyét a pályán. Bízunk benne, hogy tartjuk ezt a kiegyensúlyozott formát.” – mondta el bizakodva Kelemen Kornél, a Celldömölki VSE trénere. 

A bajnoki nyitánon mindkét gárdára kemény ellenfelek várnak, hisz a CVSE a Rumot, a Büki TK pedig a Lukácsházát fogadja majd augusztus 15-én.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!