Tovább bővült az Egis Körmend kerete, ezúttal Mócsán Bálint játékjogát szerezte meg a Rába-parti együttes. Az 1997-es születésű hátvédként bevethető 191 centiméter magas, 86 kilogramm súlyú kosaras már 17 évesen lehetőséget kapott a MAFC felnőtt csapatában, ahol két szezont töltött és itt vált a korosztályos válogatottnak fontos tagjává.

2016 nyarán lehetősége nyílt egy amerikai kalandra, így az Idaho State Bengals játékosa lett, ahol négy évet töltött. Utolsó aktív évében 30 meccséből 29-en kezdőként lépett pályára és 11,3 pont, 2,1 gólpassz és 2,1 lepattanó volt az átlaga. Mondható, hogy meghatározó szerepet töltött be csapatában. A legutóbbi szezon elején egy sérülés miatt nem játszott, később kiülte az egész idényt, hogy diplomájának megszerzése után még egy évet az egyetemi ligában szerepelhessen.

Tavasszal még aa tervei között szerepelt, hogy visszatér az államokba és a Weber State Wildcats játékosa lesz, de a járványügyi helyzet miatt úgy döntött, hogy Magyarországon folytatja pályafutását. Néhány hete Mócsán már járt Körmenden, ahol megismerkedett az edzői stábbal valamint csapattársaival is. A vezetőség által felvázolt koncepció pedig elnyerte a kosaras tetszését és két évre szóló szerződést kötöttek a felek.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!