Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a hétvége során lezajlottak az első tétmérkőzések a megyében, a Magyar Kupa Vas Megyei kiírásának első fordulójával. Kisebb meglepetésnek számított, hogy a nyár során újraszerveződött jánosházi alakulat végül alulmaradt a szervezetten futballozó csepregiekkel szemben.

Az első játékrészben mindkét együttesnek akadtak lehetőségei, míg a vendégek kontrákra építettek, addig a jánosháziak rövidpasszos, kombinatív játékkal igyekeztek felérni az ellenfél kapuja elé.

A kimaradt helyzetek mellett még egy sajnálatos esemény fűződik az első etap krónikájához: egy összefejelés után mindkét csapatból megsérült egy játékos, akikért a mentő jött, szerencsére komolyabb probléma azonban egyikükkel sem történt.

A második 45 perc elején inkább a labdatartás és a mezőnyjáték dominált, majd jött egy kiállítás a hazaiaktól, Balázsi Krisztiánt második sárgával küldte zuhanyozni a játékvezető.

Ezután inkább már a hazaiak is a kontralehetőségekben bíztak, a csepregiek azonban hiába alakítottak ki nagy ziccereket, végül nem sikerült a kapuba találniuk. Következhettek a büntetők, amelyek nagy izgalmakat tartogattak magukban.

Az első körben a jánosházi lövő hibázott, míg a csepregi futballista lába nem remegett meg. A második fordulóban egyik lövő emberkének sem sikerült a kapuba találnia, és nem volt ez másként a 3. körben sem. Izgalmasan, és érdekesen alakult tehát a párharc, ám a 4. körben mindkét fél betalált, így az 5. kör azt jelentette, hogyha a csepregi futballista nem hibázik, akkor a vendégek jutnak tovább a következő körbe. Pócza András pedig magabiztosan váltotta gólra a büntetőjét, és lőtte tovább csapatát a Magyar Kupa 2. fordulójába.

A büntetőpárbaj pár jelenete ezen a linket megtekinthető.
https://www.facebook.com/csepregisportegyesulethivatalos/videos/2591070991207002/

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!