Felemás előjelekkel vágott neki a TJ Spartak Myjava elleni mérkőzésnek a Haladás-Viktória FC női élvonalbeli labdarúgó együttes. A szombathelyiektől hiányzott a sérüléséből gyógyuló Gődér Brigitta, azonban pályára lépett a friss szerzemény Herczeg Andrea, aki – mint később kiderült – kulcsfontosságú szerepet töltött be az összecsapáson.

A szlovák bronzérmes jól kezdte a mérkőzést, de a vendégek szép fokozatosan vették át az irányítást. Ez később a helyzetek számában is megmutatkozott, sőt a 24. percben a vezetést is megszerezték a szombathelyiek. Szil Tünde remek felismerése ért gólt, ami megfogta a Myjavát és a szünetig beszorult saját térfelére. Újabb találat azonban nem született.

A térfélcsere után nekiesett ellenfelének a szlovák alakulat és gyorsan meg is lett az eredménye, hiszen az 56. minutumban egalizáltak. Majd ismét a Viktória percei következtek. Több helyzet után a csereként beálló Herczeg talált látványosan a kapuba és állította be a végeredményt, amely a találkozó egészét nézve reálisnak mondható.

TJ Spartak Myjava–Haladás-Viktória FC 1-2 (0-1)

Haladás-Viktória: Bíró – Balogh, Horti, Jánosi, Kopcsándi – Fördős, Kovács V., Hajba (Herczeg), Németh Zs. (Harsányi) – Németh A., Szil. Edző: Szabados György.

Gólszerzők: Szil, Herczeg

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!