SZKKA – Boglári Akadémia-SZISE 35-31 (22-17)

Aréna Savaria, 400 néző

SZKKA: Tomasevics – Csire 5, Bandelier 3, Pődör 3/1, Horilszka 4, Agbaba 4, Orbán 3 Csere: Mayer 3, Horváth P. 8, Szendrei 2, Tóth, Varga N., Kozma.

 

 

 

Boglári Akadémia-SZISE: Vajer – Takó 3, Juhász 1, Kajdon 6, Kukucska 3, Nagy, Bánhidi 1 Csere: Koronczai 1, Mlinkó 2, Vámos 3, Faragó 4, Németh 1, Farkas 4, Kocsis 1.

 

 

 

A péntek délutáni nagy meleg ellenére mintegy 400 szombathelyi néző látogatott ki az Aréna Savariába, hogy megnézze kedvenc csapatát és az élvonal újoncát, a Boglári Akadémia-SZISE együttesét.

 

 

A legfrissebb hzai igazolás, Marija Agbaba gólja nyitotta meg az edzőmeccset, majd egy labdaszerzés után a másik nyári érkező, Orbán Adrienn bombázott a léc alá. Az első percet ITT visszanézheted.

 

 

A vendégek gyorsan próbálták befejezni a támadásaikat és könnyű gólokkal az ötödik perc elejére egyenlítettek is 3-3-ra. Pődör Rebeka hetesével és Orbán szemfüles találatával újra elhúzott az SZKKA három góllal, de a NEKA pillanatok alatt felzárkózott, ezért Marosán György vezetőedző rendelte magához övéit. A szép hazai akcióikra gyorsan válaszoltak a vendégek, így továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok.

Kettőnél többel nem tudtak elhúzni Tomasevicsék, a 19. percben a vendégek mestere kért időt. A rövid szünet után Orbán pókhálózta ki a jobbfelsőt, így háromra nőtt az előny, 13-10. A Boglári Akadémia ismét gyors gólokkal, könnyedén közelebb jött (15-14), ezért a 24. percben Marosán megint rendet tett a fejekben. A folytatásban Csire Fanni három gólt dobott zsinórban, majd Horváth Petra és Bandelier is a kapuba bombázott, így a szünetben öt gólra, 22-17-re hízott az SZKKA előnye. ÍME!

Két perc telt a második félidőből, amikor Csire volt eredményes, de aztán feljött háromra a vendégcsapat, 24-21. Horilszka és Horváth is betalált, de a fiatal tehetségekből álló ellenfél nem hagyta magát, zsinórban szerzett hat góllal a 46. percben átvette a vezetést, 26-27. Megrázta magát az SZKKA, Horváth egyenlített, majd Szendrei két gólja után újra két gólt volt a szombathelyi előny, 29-27. Tomasevics a 2. félidőben remekelt a kapuban, Horváth Petrára pedig nem volt ellenszere a vendégeknek, nyolcadik góljával újra néggyel vezetett az 55. percben az SZKKA.

Az utolsó 3 percet élőben közvetítettük.

A hajrában Agbaba vezérletével 35-31-es győzelmet aratott az SZKKA a Boglári Akadémia-SZISE elleni edzőmérkőzésen.

 

 

 

Legközelebb augusztus 12-én Mosonmagyaróváron lép pályára felkészülési meccsen a Marosán-csapat.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!