Továbbra is szem előtt tartja a fejlődés lehetőségét az Egis Körmend együttese. A legutóbbi bajnokság ezüstérmese a fiatalok képzését és a felnőtt csapatba építését tartja egyik fő irányvonalának. Ebbe az elképzelésbe illeszkedik a klub legutóbbi igazolása, Vanja Vukas megszerzése is. A szerb kosaras irányítóként és hátvédként is bevethető.

A 2001-es születésű játékos a sportággal már 7 évesen megismerkedett a KK Slo Kos csapatában. Szabadkáról került Magyarországra, ahol a pécsi Rátgéber Akadémián játszott és járta végig a korosztályokat az U16-tól kezdve. A legutóbbi évben már a Pécsi NKA meghatározó sportolója lett. Ráadásul a bajnokság mellett szerepelt az EYBL-ben is (European Youth Basketball League).

Itt olyan csapatok ellen bizonyíthatott, mint a Spanish Basketball Academy, az USK Prague, vagy éppen az NBA Academy Africa. A csonka szezon során előssorban irányítóként számítottak rá és a 22 mérkőzés alatt 10,4 pontot, 3,5 lepattanót, és 2,8 gólpasszt átlagolt 26,5 perc játék alatt, ami rendkívül bíztató a jövőre nézve.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!