A hét utolsó napján fogadta az NB II. Merkantilbank Liga 3. fordulójában a Gyirmót FC Győr alakulata a Szombathelyi Haladást. A meccset ezúttal is élőben közvetítettük.

A vendégek jól kezdték a pontvadászatot, hiszen először idegenben arattak fölényes sikert Siófokon, majd otthon 1-1-es döntetlent értek el a Szolnok ellen. Joggal reménykedtek tehát a vasi szurkolók, akik mintegy ötszázan kísérték el kedvenceiket idegenbe.

A rekkenő hőségben kezdődő derbin visszafogott produkcióval rukkoltak ki a csapatok, ami inkább az időjárás számlájára volt írható. Helyzetekig mindkét együttes eljutott, de igazán veszélyes támadást nem jegyezhettünk fel. A mezőnyben becsülettel gyűrték egymást a felek, azonban gólokat csak a térfélcserét követően láthattunk.

A szünetben próbált változtatni Mátyus János, hiszen kettőt is cserélt. Ennek ellenére a házigazda örülhetett néhány perc múlva, hiszen Szatmári talált Verpecz kapujába az 52. perc végén, 1-0.

Sokáig nem örülhettek a Gyirmót szimpatizánsai, hiszen Bosnjak hozta kihagyhatatlan helyzetbe Ráczot, aki 13 méterről szépen kilőtte a felső sarkot – joggal zúgott a vastaps, 1-1.

Ezt követően lépett pályára Simon András, aki meglehetősen érdekes körülmények között érkezett, majd egy edzést követő incidens után távozott és írt alá Gyirmótra. S aki egyik oldalon negatív, másik oldalon pozitív hőssé is vált egyben, hiszen alig három perccel később hét méterről fejjel vette be a szombathelyi kaput, 2-1.

Ezt követően igyekezett nagyobb sebességi fokozatra kapcsolni a Hali. A zöld-fehérek részéről Rácz bombáját kellett hatástalanítania a hazaiak kapusának. Hiába szorította be az utolsó percekre a házigazdát a Haladás, nem sikerült pontot, pontokat szerezni a második idegenbeli fellépésükön. Mátyus Jánost a meccs után kértük az értékelésre.

Így négy ponttal jelenleg a kilencedik helyen áll Mátyus János együttese. Ha a csapatnak vasárnap nem is ment a pontszerzés, a szurkolók előtt ezúttal is le a kalappal, mert az első perctől az utolsóig teljes erőbedobással buzdították a zöls-fehéreket. És a 90 perc után is hálásak voltak Schimmeréknek.

Gyirmót FC Győr – Szombathelyi Haladás 2-1 (0-0)

Haladás: Verpecz – Csilus (Jancsó), Mocsi, Devecseri – Szekér, Holdampf – Tóth D. (Schimmer), Kiss B., Bosnjak – Medgyes (Tóth B.), Rácz.
Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Szatmári, Simon A. illetve Rácz

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!