A hétvége során nem csak a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupában pattogott a labda a megyében, hisz a Magyar Kupában már a 2. vasi fordulót rendezték meg, az érintetteket már nem sok választja el a főtáblára kerüléstől. Azon együttesek, amelyek a Magyar Kupa küzdelmeiben érdekeltek, a vasi kupa párharcaihoz később csatlakozhatnak majd.

Nagy volt a tét tehát a 2. körben, így nem csoda, hogy izgalmakból és feszült pillanatokból sem volt hiány a hétvégén.

Ismét büntetőkkel jutott tovább a Király SZE! A Vasvár után a jó erőkből álló, újjászerveződött Nádasd vendégeként lépett pályára a szombathelyi alakulat, és bár a magasabb osztályú együttes sok lehetőséget kialakított, a nádasdiak szervezett játékukkal jól tartották magukat. A korai vendég vezetést a második etapban kiegyenlítette a Nádasd, így tizenegyespárbajra került a sor, a büntetőket pedig a Király játékosai lőtték jobban ezen a napon.

Nagy érdeklődés várta a Vép – Celldömölk találkozót, hisz a két együttes az előző, csonka szezonban nagy csatát vívott (volna) egymással a bajnoki címért, az idei bajnoki idényben pedig sokan esélyesnek tartját mindkét gárdát a végső győzelemre. Ugyan kupamérkőzésekből nehéz levonni következtetéseket, ám ezúttal a nagy átalakuláson átmenő celldömölkiek örülhettek a lefújást követően.

A rumiak szintén jó teljesítményt mutattak az előző bajnokságban, a Szarvaskend azonban szintén jó mérleggel büszkélkedhetett, főleg hazai környezetben. A két csapat ezúttal sem okozott csalódást, fordulatos, és izgalmas mérkőzésen végül a szarvaskendiek jutottak a következő körbe.

A táplániaknak úgyfest szebb idényük lehet a másodosztályban, mint tavaly, hisz a 2. körben már a 2. első osztályú együttest búcsúztatták, ezúttal a Csepreg ellen egy szintén fordulatos találkozó után. A 90. percben még a vendégek álltak továbbjutásra, ám a 93. percben büntetőből egyenlített a Táplán, majd a tizenegyespárbajban a lélektani előnyt kihasználva felülkerekedett magasabb osztályú ellenfelén.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!