A rekkenő hőség ellenére nagyszerűen előkészített pályákkal várta Szabó Péter a szombathelyi Palatinus egyesület senior tenisz csapatát, valamint a tenisz-berkekben jól ismert, többszörös Békés megyei bajnokot, Sarkad város senior tenisz csapatát. Ez az összecsapás visszavágónak is felfogható, mivel 3 éve a Palatinus egyesület vendégeskedett már Sarkadon, ahol nem sok babér termett: 6-2-re nyertek anno a hazaiak.

A visszavágás reményében léptek pályára a Palatinusosok. A két szakvezetés megegyezett, hogy páros mérkőzéseket játszanak. A végső győztes az a csapat lett, aki előbb elérte a 6. páros meccs győzelmet.

Az első körben a pályaválasztó-házigazda nagy örömére mindhárom páros győzött (Bilics László-Sákovics Péter, Dr.Rajki Csaba-Polyák Kálmán, Catomio János-Kiss Ferenc), így komoly esély látszott a visszavágásra. A második körben a vendégek kérésére új párokat állíthattak a csapatok. Az átszervezést követően a Dr.Rajki Csaba-Sákovics Péter, Kiss Ferenc-Palotai Zoltán, Catomio János-Polyák Kálmán összetételű hármas is “behúzta” mind a három páros meccset, így a kialakult a nem kis meglepetést okozó 6:0-ás Palatinus győzelem!

Az eredmény sima győzelmet sejtet, de szinte minden döntő momentumból a hazaiak jöttek ki jól és az egyetlen tie-break-os meccset is sikerült megnyerni -ezek is kellettek a “papírforma-boruláshoz”.
A sarkadiak elmondása szerint “emberemlékezet” óta nem volt ilyen kudarcban részük, úgyhogy ezt kompenzálandó, jövőre szeretnék a visszavágás renényében vendégül látni Palotai Zoltánékat, akik az invitálást ternészetesen elfogadták.

A mérkőzést követő kiváló ebéd elfogyasztásakor már oldódott a békési csapat csalódottsága, a vendéglői “tie-break” -et már döntetlenre hozták vendégeink. Kiváló hangulatú, persze zrikáktól sem mentes, baráti hangulatú beszélgetésekkel zárult a tenisznap.

Természetesen jár a köszönet Szabó Péternek, hogy ingyenesen rendelkezésre bocsájtotta, mi több, nagyszerűen elő is készítette és a mérkőzés ideje alatt folyamatosan kiszolgálta kis csapatával a mérkőző feleket. A Palatinus Egyesület tagjai neki is örömet okoztak azzal, hogy az általa felkarolt amatőr teniszsport első hivatalos rendezvényén a Savaria Tenisz-Centruman emlékezetes szombathelyi siker született!

A nagyszerű győzelmet kiharcoló csapat tagjai: Bilics László, Catomio János, Dr.Rajki Csaba, Kiss Ferenc, Polyák Kálmán, Sákovics Péter, Palotai Zoltán.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!