A koronavírus-járvány teljesen átírta a nemzetközi labdarúgást, a Bajnokok Ligája döntőit már egy semleges helyszínen, Portugáliában rendezik meg. Rendhagyó módon a továbbjutások most egy mérkőzésen dőlnek el, az első negyeddöntős párharcot pedig a régóta a BL-serlegről álmodozó PSG, és a BL-újonc Atalanta játszotta. 

A találkozó előtt már tudni lehetett, hogy mindkét oldalon lesznek komoly hiányzok, az olaszoknál Ilicic például azért nem tudott segíteni csapatának, mert a barátnője megcsalta őt, míg a párizsiaknál sérülések és eltiltások nehezítették meg Thomas Tuchel vezetőedző dolgát.

A kezdésnél az Atalanta igyekezett nem rácáfolni a hírhedt támadójátékára: két ízben is veszélyezt teremtettek Keylor Navas kapuja előtt, ám egyszer sem sikerült mattolniuk. Az olasz helyzetek közé két francia lehetőség is beférkőzött, Neymar először ordító ziccerben érthetetlen módon mellé belsőzött, majd szintén a brazil lőtte éles szögből a lisszaboni éjszakába a zsugát.

Az Atalanta aztán ismét magához ragadta a kezdeményezést, a 27. percben kis szerencsével Pasalic elé került a játékszer, amelyet aztán mesterien tekert el ballal, 15 méterről a felső sarokba.

 

Sokáig állt továbbjutásra ezzel a góllal az Atalanta. Fotó: eredmenyek.com

A félidő végéig az eredmény már nem változott, noha Neymar próbálkozott becsülettel. Érdemes kiemelni a PSG legnagyobb sztárját, aki igyekezett nevéhez méltóan oroszlánrészt vállalni a csapat támadójátékából.

A második etap is hasonlóan folytatódott, szorványos francia lehetőségek alakultak ki, míg az olaszok ereje kezdett fogyni. Mindkét mesternek frissítenie kellett, igaz akadtak kényszerű cserék is: az olaszok csapatkapitánya, Alejandro Gomez érzékeny veszteség volt a bergamoiak számára.

Keylor Navas sem tudta végigjátszani a mérkőzést. Fotó: eredmenyek.com

A sérüléséből épphogy visszatérő Mbappé is pályáralépett Lőw Zsoltéknál, ám sokáig úgy tűnt, hogy ő sem tud megváltást hozni.

Már a 90 perc is letelt, amikor a csereként beálló Choupo-Moting adott be jobbról, a labdája Neymart találta meg, aki viszont magát a játékszert pocsékul találta el, így lett belőle egy gólpassz a honfitársnak, Marquinhosnak.

 

A párizsiak ezután vérszemet kaptak, 3 perccel később Neymar indította Mbappét, aki remekül tálalt a középen érkező Choupo-Moting elé, a kameruni válogatott futballista pedig könnyedén passzolta az üres kapuba a labdát.

 

A PSG ezzel nagyot küzdve, de továbbjutott az elődöntőbe, és várhatja a többi mérkőzés végeredményét.

Elődöntőben a PSG! Fotó: eredmenyek.com

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ

Atalanta (olasz)–PSG (francia) 1–2 
(1–0)
Lisszabon, Estádio da Luz, zárt kapuk mögött. V: A. Taylor (angol)
Atalanta: Sportiello – Rafael Tolói, Caldara, Djimsiti (Palomino, 60.) – Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens (Castagne, 82.) – Pasalic (Muriel, 70.), A. Gómez (Malinovszkij, 60.) – D. Zapata (Da Riva, 82.). Vezetőedző: Gian Piero Gasperini
PSG: K. Navas (S. Rico, 79.) – Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat – A. Herrera (Draxler, 72.), Marquinhos, Gueye (Paredes, 72.) – Sarabia (Mbappé, 60.), Icardi (Choupo-Moting, 79.), Neymar. Vezetőedző: Thomas Tuchel
Gólszerző: Pasalic (27.), ill. Marquinhos (90.), Choupo-Moting (93.)

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!