Ez utóbb iazért sem volt véletlen, hiszen Celldömölk pingpongos munkájában a legfontosabbnak tartja az utánpótlás nevelését. Lórántffy Tibor szakosztályvezető bevezetőjében az elmúlt év eredményeiről számolt be. Szólt a távozókról, illetve a két új játékos érkezéséről. Őt követte Nátrán Roland elnök, aki szólt a válogatott csapat eredményeiről. Kiemelte a női csapatot, akik olimpiai kvótát szerezte. Továbbá szólt arról, hogy Celldömölk egy olyan bázis az asztalitenisz életében, ahol több évtizede versenyezhetnek, nevelődhetnek a fiatalok. Ennek egyik fontos állomása volt az új csarnok elkészülte. Ennek köszönhetően olyan régiós bázis létesülhetett, ahol az utánpótlás nevelés kiemelt szerepet kap.

Nátrán Roland a Magyar Asztalitenisz Szövetségének elnökének nyilatkozata a CVSE-Swietelsky-JUFA Hotels Asztalitenisz Csapat évadzáróján.
„Itt Celldömölkön olyan munka folyik most már több éve, sőt mondhatom azt, hogy évtizedek óta, ami a magyar asztalitenisz sport számára elképesztően fontos és jelentős, ennek a munkának az eredménye a nyolc bajnoki aranyérem. Ennek az eredménye az, hogy itt Celldömölkön a férfi Extraliga csapat állandó képviselője a final four évzáró rendezvényeinek. Az utóbbi éveknek egy fontos fejleménye, hogy a megépült új asztalitenisz csarnoknak köszönhetően kibővültek a lehetőségei annak, hogy az utánpótlás nevelés még inkább fókuszába kerüljön a celldömölki munkának. Azt látjuk, hogy ennek az eredményei már mutatkoznak, hiszen megyei, regionális és most már országos versenyeken is celldömölki játékosok, utánpótlás korosztályú játékosok az előkelő helyeken végeznek. Az a szisztematikus építkezés, ami itt az elmúlt években megmutatkozott az meghozza az eredményeket. Nyilvánvalóan ezek a kisgyerekek pár év múlva már az NB II-es, NB III-as vagy akár a magasabb osztályokban is helyet fognak kapni. Ennek a munkának kitűnő példája annak, amit itt Celldömölkön látunk. Az Országos Asztalitenisz Szövetség referenciaként is hivatkozhat erre a munkára. Referenciának tekintjük abból a szempontból, hogy szisztematikusan és kitartóan egy irányba halad a csapat és bővül folyamatosan a játékosok köre. A mai évzáron is látszik, hogy mennyi játékos és mennyi ember dolgozik a csapat körül, ez mindenképpen példaértékű.”

Fehér László polgármester köszöntőjében szintén nagy szerepet  szánt az utánpótlás kérdésének. A város legyen bármilyen anyagi helyzetben, a fiatalok fejlődését, minden sportágban biztosítani kívánja.  Nem csak pénzkérdés, hanem fontos az edzők hozzáállása, a gyerekekben legyen meg az elhivatottság, a sport szeretete iránt.  Ebben tud sokat segíteni a csarnok felépülése. Mint mondotta a vírus helyzet a szponzorok támogatásában bizonyos mértékű  csökkenést mutat, de reméli, hogy a szép eredmények láttán továbbra is a csapat mellett állnak. Ezt követően a szponzorok képviselői kaptak szót, akik ígéretet tettek arra, hogy az anyagi helyzettől függően, ha kevesebbet is tudnak adni, de kiállnak a csapat mellett. Ők is tudják, hogy egy ilyen magas szintű munka, a kimagasló eredmények láttán minden tőlük telhetőt megtesznek a későbbiek folyamán is.                 

Fehér László a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnökének, Celldömölk város polgármesterének a nyilatkozata a CVSE-Swietelsky-JUFA Hotels Asztalitenisz Csapat évértékelőjén.
– Ennek a városnak 2002 óta vagyok a polgármestere, korábban voltam az egyesületnek ügyvezetője 1994-2002-ig, ezen keresztül a sport irányába van egy elkötelezettségem, a város lehetőségeihez mérten. Sajnos ez a koronavírusos helyzet a város költségvetésében a sporttámogatást minden szakosztályban 25%-ban csökkentettük. A labdarúgásnál éveken keresztül egy nagy jó működő szakosztály volt, de minden évben egy kicsit többet költöttek, így adósságot toltak maguk előtt. Ennek részeként egy olyan hír ment el, hogy a labdarúgás támogatottsága csökken, így sokan eligazoltak. Nagyon sajnálom, hogy nem várták meg, míg rendeződnek a dolgok. Azokat a játékosokat, akik Sárvárra mentek el, azokat azért értem meg, hiszen a város csapata egy stabil NB III-as csapat volt az elmúlt években, a celldömölki költségvetésnek a többszörösével működtek. Még őket is olyan szinten érte el a vírus helyzet, hisz Sárvárnak nagyon komoly idegenforgalmi bevétele volt, kénytelenek voltak visszalépni a megyei osztályba. Viszont, akik oldalirányból más csapathoz mentek el, ezt nehezen értettem meg, bár lehet, hogy bennük volt egy pánikhangulat, hogy mi lesz a labdarúgással. Az önkormányzat visszarakta a csökkentett 25%-os támogatását, elindult egy új szakosztályvezetés, kicserélődtek a játékosok. Biztos vagyok benne, hogy ez a csapat megfogja állni a helyét, nem dobogós álmai lesznek, de biztos, hogy ott lesz egyszerre az élboly mögött. Természetesen bízom abban, hogy az elkövetkező években kialakul egy olyan mag, amin keresztül ott lesz a bajnokság élén. A kosárlabdázok is nagyon jól álltak hiszen, akár osztályt is válthattak volna az NB I/B-be, ami nagy lépés lett volna az NB II után. Én úgy gondolom, hogy évekkel ezelőtt egy TAO támogatással megépült egy kosár csarnok, ami kézilabda játékra is alkalmas, gyors ütemben változott meg a csapat összképe, sok saját nevelésű játékos kerülhetett be a csapatba. Egy nagyon jó műhely alakult ki, csak elismeréssel szólhatok róluk. Ugyanez vonatkozik a női kézilabda szakosztályra is, a középmezőny fölött végzett a csapat. A csapat nagy része szintén saját nevelésű, komoly utánpótlás nevelés folyik. Sokszor már nehéz úgy megszervezni az Arénában az eseményeket, ami a CVSE tulajdona, hogy a felnőtt csapatok akár a kosár akár a kézi illetve az utánpótlás csapatok beférjenek délután 4-től este 8-ig. Amennyiben a baráti társaságok focizni szeretnének, már csak este van lehetőségük. Az úszó szakosztályt egy házaspár viszi, olyan utánpótlás munkát végeznek, ami megteremti annak a lehetőségét, aki szeretne megtanulni úszni az meg tud, illetve egy akár diákolimpia versenyen elindul és kialakul az életükben egy olyan életforma, ha el is kerülnek akár tanulmányaik miatt máshová, Igényük lesz arra, hogy egészségesen éljenek mozogjanak. A sakkcsapat a megyei osztályban szerepel, akik szintén kitűnő utánpótlás nevelést végeznek.

Az asztalitenisz irányában egy kicsi elfogultságom van, hiszen 1994-től a szakosztályvezetője voltam, majd később a volt polgármester, Makkos István kérésére lettem az egyesület elnöke. Nagyon szép időszakunk volt, ami köszönhető volt az Antók érának köszönhetően, hiszen nagyon komoly menetelés volt az NB I/B ezüstéremig a labdarúgó csapatnál. Ez az utódoknak mindig is magasra tette a lécet, amit egy ekkora léptékű város a mai viszonyok között anyagilag nem tudna finanszírozni. Visszatérve az asztalitenisz élethez, ami kialakult hosszú évtizedeken keresztül, hiszen Obráz István személyén keresztül, aki mintegy 50 éve a klub edzője, még engem is Ő tanított pingpongozni. Azok az eredmények, amit itt az elmúlt 20 évben elértünk ezen keresztül háromszor választottak meg a szövetség elnökségi tagjának, most már nyolcadik éve, mint alelnök dolgozhatom a sportág fejlődéséért. Az asztalitenisz is szerepel a 16 kiemelt sportágban, ennek lett a része, hogy egy 36×18-as csarnok épülhetett meg, ami egy regionális központ lett. Itt is folynak a régiós edzések, mint a másik öt ilyen régióban. Tudtunk egy olyan pályázatot készíteni, hogy az öltöző blokk egy labdarúgó TAO támogatásból készült és mellette a labdarúgó stadion felújítása is megkezdődhetett. A csarnok nagysága megteremtette azt a lehetőséget, hogy az asztalokat nem kell állandóan mozgatni. Bízom abban, hogy a fanatikus gyerekek, mint amilyen Jónyer István, vagy Klampár Tibor volt, megtalálják a számításukat a játékban és az eredményekben. A mai helyzetben elmondhatom, hogy nagy dolog volt, hogy a felnőtt csapat ismét a négy között szerepelt. Az NB I-ben már saját nevelésű játékosok játszanak és ötödikek lettek, ami tulajdonképpen hátországa az Extra ligának. A szponzoroktól függ mindig is a profi csapat fenntartása, ami a mai viszonyok között most egy kicsit nehezebb. Azt bizton mondhatom, hogy az utánpótlás helyi szinten, városi szinten sokáig fog működni. Ezért tettünk eddig is, és a továbbiakban is ez lesz kiemelt célunk.                     

Fazekas Péter sportigazgató nyilatkozata a CVSE-Swietelsky-JUFA Hotels Asztalitenisz Csapat évadzáróján.
– Sajnos a vírusos helyzet, mint minden sportágban bennünket sem hagyott ki, minden munkánkat, versenyünket felfüggesztettünk, a válogatott edzések is szüneteltek. A játékosok, amit lehetett az edzés terén tenni, azt otthon végezték el. Kondiban maradásuk érdekében, akinek volt lehetősége adogatógéppel játszott, vagy éppen édesapjával, így tudtak valamilyen szinten úrrá lenni e helyzeten. Jelen helyzetben úgy néz ki, hogy az első versenyek augusztus végén kezdődnek, A márciustól júniusig tartó szünet időszakában elmaradt versenyeket próbáljuk most megrendezni. A serdülő és az ifjúsági bajnokságot meg tudjuk rendezni szeptember végén. A szokásos évadnyitó verseny augusztus végén meg lesz tartva, a lányoké a Statisztika csarnokban, a fiúké a KSI-ben. Elmondhatom, hogy a versenynaptár elkészült, minden hazai verseny benne szerepel, a nemzetközi versenyek nagy részét ki kellett venni, mert a Nemzetközi Szövetség nagy részüket sajnos törölte. A válogatott játékosok edzései június elejétől elindultak, először kisebb csoportokban, majd ahogy a korlátozó intézkedések feloldásra kerültek, teljes gőzerővel folytatódnak. Sajnos a Serdülő és ifjúsági Európa bajnokságot törölte a Nemzetközi szövetség, ez azért jó néhány gyereket érzékenyen érintette, hisz, akik éppen utolsó éves ifik voltak, és akár esélyük is lehetett volna az éremre. Természetesen a csapatbajnoki mérkőzésekre bizakodva tekintünk, meglátjuk, hogy a vírus mit hoz a továbbiakban. Természetesen a szövetség követi a kormány útmutatásait, az annak megfelelő intézkedéseit, tehát ha bármiben szigorítás történne, mi is azonnal reagálunk. Visszakanyarodva ide a celldömölki viszonyokra, nagyon örülök annak, hogy mint szövetségi alkalmazott, öröm látni az itt működő régiós munkát. Iván Csaba fogja össze ezt a munkát, egyeztet más megyék klubjainak vezetőivel. Az előre megtervezett edzésterveket júliusban, augusztusban úgy néz ki, hogy sikerül végrehajtaniuk. A csapatvezetők összehangolt munkájuknak köszönhető, hogy e rövid időszakban a gyerekek edzésmunkája minden szinten kitűnő.

A rendezvény  hivatalos befejezését követően a Jufa-Hotels jóvoltából egy kötetlen beszélgetés folytatódhatott a jó ízű vacsora elfogyasztása közben.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!