Zártkapus mérkőzésen rendezték a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjét, melyen az RB Leipzig és az Atletico Madrid feszült egymásnak. A tét a legjobb négy közé kerülés volt, így érthetően visszafogottan kezdtek a csapatok, egyik fél sem akarta feladni a biztos védekezését, így lényegében a mezőnyben gyűrték egymást a játékosok.

A labdabirtoklás tekintetében a németek álltak jobban, de több helyzetet az esélyesebb spanyolok dolgoztak ki – így lényegében kiegyenlített első félidőt láthattak a televízió előtt szurkoló nézők. A szünet után szinte azonnal villant a lipcsei alakulat és a kockáztatásuk sikerrel járt, mert Olmo fejese a hálóban kötött ki, ez pedig megadta az alaphangot.

A második játékrészben született gól felpörgette a németeket, míg a madridi labdarúgók a lépéskényszer miatt adták fel a biztos védekezésüket. Ez meglátszott a statisztikán is, mert a Liepzig támadói több akciót vezettek és többször is találták el a kaput, mint a spanyolok. Mégis a vendégek örülhettek a 70. percben, amikor büntetőhöz jutott a Madrid.

Joao Felix lába nem remegett meg és egy pokoli izgalmas végjátékot ígért a derbi. Ennek az alapját Morata becserélése jelentette, sokan tőle várták a mindent eldöntő találatot… Ez meg is született, igaz nem úgy, ahogy azt Spanyolországban várták volna. A nagy hajrázásból ugyanis a németek jöttek ki jobban, igaz tettek is érte.

Adams gólja szinte a rendes játékidő vége előtt született, így a ráadás perceire abszolút rohamba kezdett a Madrid, de hiába. Ezen az estén csak büntetőből tudták feltörni a Lipcse reteszét, amely teljesen megérdemelten nyerte meg a párharcot és biztosította helyét a legjobb négy között, ahol a PSG vár rájuk, ami szintén nem ígérkezik sétagaloppnak.

RB LEIPZIG – ATLETICO MADRID 2-1 (0-0)

Gólszerző: Olmo, Adams illetve Joao Felix (büntetőből)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!