Kajáry Tibor nevével nem először találkoznak a Hungarysport olvasói. A többszörös masters világ-, és Európa-bajnok súlyemelő nemrég egy rekorddal került a figyelem középpontjába. Ezúttal pedig csapatszinten bizonyított versenyzőtársaival – akik közül többen is Vas megyében élnek, sportolnak. Ráadásul nem is akárhogyan tették…

Július végén rendezték meg a súlyemelő abszolút csapatbajnokságot, amelyet Tégláson és Tatabányán bonyolították le. A két ütemezésre azért volt szükség, hogy az ország keleti és nyugati klubjait összesorsolják valamint a járványhelyzet megfékezését is elősegítette. A bebevezett csapatok területi elhelyezkedés szerint osztották két csoportba és innen már csak a legjobbak juthattak tovább.

Ott lesz az országos csapatbajnoki döntőben a BSE-TATA együttese is. Bár nem éppen a régiónkhoz tartozik a formáció, a névsor már ismerősen cseng olvasóinak, ahol többek között helyet kapott Bazsó Bianka és Kajáry Tibor is. Az értékelés ROBI pontok szerint törtét, melyet az összetett eredmények (alap) világcsúcshoz viszonyított pontértéke szerint határoznak meg.

Érdekesség, hogy a BSE-TATA összes, mintegy 30 gyakorlatából csak kettő volt rontott, ami igazán elismerésre méltó. Ami viszont tovább örömre adott okot, hogy az összpontszám alapján a csapat elérte céljait, sikeresen bejutottak a nyolcas döntőbe, amit idén december 5-én rendeznek meg Oroszlányban. Tehát lesz kikért szorítani akkor is.

BSE-TATA

Indulók:
Bazsó Bianka súlycsoport 87kg szakítás 78kg lökés 105kg
Mosonyi Marietta (55kg) 50kg-60kg
Baranyai János (81kg) 100kg-120kg
Soóky Gergő (61kg) 75kg-95kg
Kajáry Tibor (81kg) 100kg-125kg

Összesítésben: 814.7065 pontot ért el a vasi sportolókkal teletűzdelt különítmény.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!