A nyári hőség ellenére is szép számmal érkeztek a darts sport szerelmesei a Haladás Sportkomplexumba, ahol a Magyar Darts Liga idei ötödik, szombathelyi fordulóját rendezték. A házigazda szerepében ezúttal is az SZDCSE volt, ráadásul több versenyzőjk is nyilat ragadott a megmérettetésen. A hangulatra és a színvonalra ezúttal sem lehetett panasza senkinek.

A legutóbbi fordulóban 24 fő vett részt és ez nem változott az ötödik fordulóra sem. Ráadásul érkeztek sportolók Körmendről valamint Sopronból is. A versenyhelyzet pedig két szombathelyi saját nevelés számára volt fontos, hiszen Rózsahegyi Nátán és Vadasi Benedek először tehették próbára tudásukat mindezt éles helyzetben…

Ezúttal négy hatfős csoportra osztották a szervezők a résztvevőket. Így mindenkinek öt mérkőzés jutott, hogy biztosítsák továbbjutásukat. A legjobb 16 közé a csoportok legjobb négy versenyzője jutott, ahol már egyenes kiesési rendszerben bonyolították le ezt a szakaszt. Itt viszont már minden hibának nagy súlya volt.

A legjobb formában talán Kámán Lehel volt, hiszen míg riválisai közül többen veszítettek játszmákat a meccsek során, addig az SZDCSE játékosa az elődöntőn kívül végig simázta a találkozóit. Az egyik ágon Szajkó Roland nem talált legyőzőre és 4-0 eredménnyel búcsúztatta Csóka Andrást. A másik ágon viszont megszenvedett Kámán Lehel Budavári Zsombor ellen.

Ami az elődöntőben nem jött össze, az a fináléban már igen. Nevezetesen Kámán 4-0 arányban lépte le Szajkó Rolandot és lett aranyérmes az MDL ötödik fordulójában. Ezzel a sikerrel pedig tovább növelte előnyét Lehel, aki 132 ponttal az összetett régiós ranglistát vezeti Budavári Zsombor, Szajkó Roland valamint Kozmor József előtt.

Ennek a fordulónak is volt extra díjazása: A Goldfisch horgászbolt 10000 Forintot ajánlott fel a versenyen a legmagasabb, 130 vagy afeletti kiszállót megdobó játékosnak, a 170-es kiszálló viszont 17000 Forintot ért. A július 11-i “Csepregi Pékség” open után ismét elkelt a különdíj: még a csoportmérkőzések során Kozmor József (SZDCSE) a második lehetséges legmagasabb kiszállót, azaz a 167-est oldotta meg! Ezt felülmúlni vagy megismételni a verseny hátralévő részében már senki nem tudta.

MDL – V. forduló

1. Kámán Lehel (SZDCSE)
2. Szajkó Roland (SZDCSE)
3-3. Csóka András (SZDCSE) és Budavári Zsombor (Körmendi DC)

Régiós ranglista

1. Kámán Lehel (SZDCSE) – 132 pont
2. Budavári Zsombor (Körmendi DC) – 108 pont
3-3. Szajkó Roland és Kozmor József (mindkettő SZDCSE) 68 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!