Történt ugyanis, hogy a Tófürdőn jelenleg még nincsenek kész a lábtenisz pályák, illetve a versenyzők kérése az volt, hogy a Városi Bajnokságot ne betonon rendezzék meg a tornát.

 

 

A vasárnap reggel 9 órára meghirdetett pálya állapota az eső miatt alkalmatlan volt, így a rendezők 12 órára tették át a versenyt. Délre az eső elállt és a szervezők lesöpörték a pályáról a vizet, így a sorsolás után elkezdődhetett a verseny. A döntőre 10 páros kvalifikálta magát, de a sérülésveszély miatt 2 páros visszalépett.

 

A 8 párost két négyes csoportba sorsolta Varga Jenő versenyigazgató. A körmérkőzéseket egyszer 21 pontig játszották a párok, majd keresztjáték és az érmes mérkőzések következtek. Varga Jenő sportfeltaláló folyamatos bíztatása mellett igazi fesztivál hangulat uralkodott a versenyen, köszönhetően a szurkolóknak. Az A csoportból veretlenül került tovább a Farkas Rajmond és Paukovits László, második helyen Varga Attila fiával, Varga Dominikkel. A B csoportból, eső helyen veretlenül ment tovább Dr. Virágh Norbert párjával, Várkony Győzővel, második helyen Varga Roland fiával, Varga Mátéval jutott a 4 közé.

A keresztjátékban minden mérkőzésen végletekig kiélezett küzdelmeket láthattak a nézők és a pihenő játékosok. Az első mérkőzésen a döntőbe Varga Roland – Varga Máté, míg a második keresztjátékban Varga Attila – Varga Dániel duó került. A bronzmeccset Dr. Virágh Norbert-Várkony Győző játszotta Farkas Rajmond és Paukovits László ellen. A verseny első részében Virághék már 5 ponttal is vezetve, de a végjátékban nem sikerült nyerniük, így csak negyedikek lettek.

A nap fénypontja a döntő a Varga testvérek csatáját hozta fiaikkal felállva. A döntőt már 2 nyert játszmáig játszottak és érezni lehetett, hogy ez jó döntés volt, hiszen egy-eggyel fordultak a párok. A döntő játszmában a Varga Attila fiával, Varga Dominikkel biztosan nyert Varga Roland és Varga Máté ellen, így a páros Teqball verseny megnyerése után – első alkalommal történt ilyen – a páros lábteniszben is felülhettek a képzeletbeli trónra.

HB Inter Trans Kupa városi bajnokságának végeredménye:
1. Varga Attila – Varga Dominik, 2. Varga Roland – Varga Máté, 3. Farkas Rajmond – Paukovits László, 4. Dr Virágh Norbert – Várkony Győző.

 

 

Varga Jenő versenyigazgató az eredményhirdetéskor elmondta, hogy ilyen rangos magas szintű verseny rég volt lábteniszben Szombathelyen.

A hátralévő két augusztusi hétvégén augusztus 22-én Vízi játékok II és, úszóverseny, 30-án pedig páros Teqball zárja a strandsport szezont, amely Szombathelyen immár 12 éve hódít.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!