ITT írtuk meg, hogy a 125. atlétikai országos bajnokságon 79.88 méteres szenzációs egyéni csúccsal Halász Bence újra magyar bajnok lett férfi kalapácsvetésben.
– Végre sikerült az egyéni csúcs és ráadásul az egész verseny jó volt. Szerintem csak kis szerencse kellett volna a 80 méteres álomhatárhoz – nyilatkozta mindezt augusztus 9-én, az OB magabiztos megnyerését követően a Dobó SE kiválósága.
Most pedig már a ma 14.40-kor kezdődő férfi kalapácsvetésre készül, ahol természetesen a lengyel világklasszisok – Fajdek és Nowicki – lesznek a legnagyobb ellenfelei, de az indulók között találjuk az olimpiai bajnok Pars Krisztiánt és a Dobó SE fiatal tehetségét, Rába Dánielt is.
– Nagyon jó állapotban, nagyon jó formában érzem magam. Talán még jobban, mint az OB-n. Nagyon szeretném ha összejönne, minden erőmmel azon leszek, hogy 80 méter felett érjen talajt a szer – fogalmazott a Legendák Viadala előtt a 23 éves kalapácsvető.

 

X. Gyulai István Memorialt idén zárt kapuk mögött rendezik meg, a versenyt beharangozó sajtótájékoztatót is online tartották meg. A keddi székesfehérvári eseményen a szervezők azt hangsúlyozták, hogy rendkívül fontos a magyar atléták számára a versenyzési lehetőség biztosítása és persze a világklasszisok jelenléte.

Szerda délután rajthoz áll a 110 métere gátfutás világbajnoka, Grant Holloway, aki tavaly, éppen a Gyulai István Memorialon kezdte a profi karrierjét, utána nyert Dohában vb-címet. Székesfehérváron fut majd Donovan Brazier, a 800 méter – dohai – világbajnoka, aki új amerikai csúccsal nyert. Nem hiányozhat Dafne Schippers sem, aki világbajnok futóként először versenyez Magyarországon, de már eddig is nagyon sok jót hallott a Gyulai István Memorialról. Itt lesz Noah Lyles, a kétszeres világbajnok is, akiről minden atlétika-barát tudja, hogy az idén futott – később érvénytelenített – 18.90-es világcsúcs esetében a szervezők hibáztak. A négyszeres világ-, és kétszeres olimpiai bajnok hármasugró, Christian Taylor is versenybe száll Székesfehérvárott.

A világsztárok mellett Gyurátz Réka, a Szombathelyi Dobó SE olimpiai kvótával rendelkező 24 esztendős kiválósága is dobókörbe lép, a hölgyek 12 óra 50 perckor kezdenek.

– Nagyon bízom a jó szereplésben és a minél jobb helyezésben. Nyilván az az egyik fő célom, hogy újra 70 méter felé kerüljek – válaszolt érdeklődésünkre Réka, akinek a legnagyobb ellenfele az aktuális világranglista harmadik helyét elfoglaló lengyel Joanna Fiodorow lesz, a szombathelyi dobókat Németh Zsanett is képviseli.

A X. Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjat az M4 Sport és az m4sport.hu ma 17 órától élőben közvetíti.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!