Németh Zsolt és Németh László tanítványa, ahogy azt már tegnap megírtuk, a második helyen végzett a X. Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon a férfi kalapácsvetésben. Legjobb dobásának eredménye pontosan 78 méter volt, s ezzel mindössze hét (!!!) centiméterrel maradt el a győztes, lengyel Wojciech Nowicki mögött.

Székesfehérvár, 2020. augusztus 19.
A késõbbi gyõztes lengyel Wojciech Nowicki a férfi kalapácsvetés döntõjében a Gyulai István Memorial nemzetközi atlétikai versenyen Székesfehérváron 2020. augusztus 19-én.
MTI/Vasvári Tamás

Érdekesség, hogy a férfiak versenye nagyon szoros volt, hiszen az első három dobás után is első helyen álló Nowicki az 5. sorozatban dobta legmesszebbre, 78.07 méterre a kalapácsot. Bence mögött a 3. helyen az ukrán Mihajlo Kohan végzett egyéni csúccsal, 77,78 méterrel. Ez azt is jelenti, hogy az 1-3. helyezettet mindössze 29 centiméter választotta el egymástól, ami ebben a számban szinte semmi.

 

 

Halász Bence mellett a nyolcas döntőbe jutott még az ugyancsak szombathelyi Rába Dániel (71,40 m), aki a hetedik, valamint az olimpiai bajnok Pars Krisztián (70,59), aki nyolcadik helyet szerezte meg. A verseny után kértük Halász Bencét, értékelje saját teljesítményét.

– Semmivel sem vagyok elégedett, egyedül talán azzal, hogy tényleg nagyon jól dobtam. Technikára jobb is volt, mint az Ob-n, ezért teljesen értetlen vagyok, hogy miért csak 78 méter sikerült. Hozzáteszem, önmagában a 78 méter nem rossz eredmény, de hát nem ennyit szerettem volna dobni – fogalmazott a Dobó SE ezüstérmese, akit egyébként megválasztottak a Gyuai Memorial legjobb magyar férfi atlétájának.

magyarok további eredményei: Pásztor Bence (69,27) kilencedik, Varga Balázs (68,25) tizenegyedik, Varga Donát (66,03) tizenkettedik lett.

A X. Gyulai István Memorial egyébként a kalapácsvető hölgyek versenyével kezdődött még szerdán 13 órakor. A világranglistán ötödik francia Alexandra Tavernier nyert 73,09 méterrel. Második lett a lengyel Malwina Kopron (72,68 m), harmadik helyen végzett a fehérorosz Hanna Malisik (70,59 m).

A magyarok közül a szombathelyi Gyurátz Réka (66,80 m) hatodik, az országos csúcstartó Orbán Éva (62,36) nyolcadik, míg Németh Zsanett (56,82) kilencedik lett. Réka a verseny után adott villámértékelést.

– Szerintem, mint oly sokszor ebben az évben, ezen a versenyen is a sebesség hiányzott a legjobban – nyilatkozta a tokiói kvótás Gyurátz Réka.

A Gyulai István Memorial többi eredményéről ITT olvashattak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!