Az Államalapítás ünnepén lépett pályára az Elek Gyula Arénában a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia együttese. A bajnoki nyitányig szűk két hét áll a csapatok rendelkezésére, így igyekeznek az együttesek a lehető legjobb ütemben hangolni a szezonkezdetre. Ennek megfelelően a vasi lányok csütörtökön és pénteken is edzőmérkőzést játszanak.

Augusztus 20-án a korábbi többszörös magyar bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonába látogatott az SZKKA. Bár az erőviszonyok mindenképpen a hazaiak könnyed sikerét ígérte, nagy meglepetésben volt része annak a mintegy 400 szurkolónak, akik a helyszínen tekinthették meg a találkozót. Az első percekben még ismerkedtek egymással a felek, majd a vendégek percei következtek.

Annyira jól működött a szombathelyiek védekezése, hogy a Fradinak minden gólért meg kellett küzdenie. Ráadásul a vasi együttes támadásban is rendkívüli módon tudták megbontani a fővárosi csapat védelmét. A látottak alapján nyugodtan lehetett mondani, hogy a 15-16-os félideji eredmény, tehát az SZKKA vezetése teljesen megérdemelt volt.

A szünet után próbálta rendezni a sorait a Ferencváros, de hiába. 20-20-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Mayer és Orbán emberhátrányból szerzett góljai után jött is a hazai időkérés. Ezt követően aztán feljavult a zöld-fehér alakulat támadó valamint védőjátéka és gyorsan ledolgozták a hátrányukat, majd tettek szert nagyobb előnyre.

Marosán György együttese becsülettel küzdött, ugyanakkor a másnapi találkozó miatt már rotálta játékosait is. A végeredményt illetően megérdemelt hazai siker született az edzőmérkőzésen, de remekül játszottak a szombathelyi lányok. Szomorú hír, hogy a találkozón megsérült a vendégek együttesének szélsője Csire Fanni, akinek ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánunk!

FTC-Rail Cargo Hungaria – SZKKA 36-26 (15-16)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!