Péntek délután a másodosztályú Kispest NKK-Vajk együttesét fogadta a Sárvár Arénában a Szombathelyi KKA NB I-es csapata. A hőség és a kora délutáni időpont ellenére szépszámú szurkolósereg gyűlt össze a lelátón.

A klub honlapjának tudósítása szerint Horilszka hétméterese nyitotta a találkozót, majd Orbán szép bejátszása után ismét beállósunk volt eredményes. Bátran, nagy elánnal kezdtek a vendégek, az ötödik percben Agbaba egyenlített 3-3-ra. Pődör remek passzát Horilszka váltotta gólra, a tizedik percben 5-5 volt az állás. Csapó két védését követően Pődör és Horilszka talált be, így húzott el három góllal (8-5) az SZKKA, jött is a vendégidőkérés. A folytatásban felváltva estek a gólok, Marosán György hamar felküldte a fiatalokat is. A 23. percre egy gólra zártkóztak a kispestiek, de Horváth és Varga egy-egy távoli bombával visszaállította a háromgólos különbséget, 15-12. A szünetben 16-13-at mutatott az eredményjelző.

A második félidő kispesti góllal indult, majd Horváth szétforgácsolta a felső lécet. Csapó sokadik remek védését követően Agbaba talált be. Kimaradt szombathelyi lövések után egy gólra zárkózott a Kispest, 18-17. Az ünnepnapi FTC elleni mérkőzés sokat kivett a szombathelyi kulcsjátékosokból, ezért Marosán sokat forgatta az  NB I rajtjára készülő csapatot, ennek ellenére a 42. percben Kozma góljával újra hárommal vezetett az  SZKKA, 22-19. Ezután felváltva estek a gólok, a 48. percben Varga találatával először volt négy  a  differencia, 25-21. Az SZKKA fiatal játékosai bátran játszottak, próbáltak élni a lehetőséggel és öt gólra is elhúztak. Az SZKKA kezdőcsapata Agbabát leszámítva a második félidőben pályára sem lépett, de így is magabiztos, 29-26-os győzelmet könyvelhetett  el a Kispest ellen.

Szombathelyi KKA – Kispest NKK-Vajk 29-26 (16-13)

Felkészülési mérkőzés, Sárvár Aréna, 300 néző

SZKKA: Csapó – Mayer, Bandelier, Pődör R. 1, Horilszka 6, Agbaba 6, Orbán 1 Csere: Horváth 1, Virág 3, Szendrei 2, Varga N. 3, Bíró 1, Kozma 4, Tóth A. 1, Franka.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!