Javában zajlik a felkészülés a csapatoknál a 2020/2021-es bajnoki évadra a futsalon belül is. Kemény alapozás után már a technikai elemek csiszolásánál tart a szombathelyi együttes, amely több edzőmérkőzéssel valamint könnyed kikapcsolódással egybekötött csapatépítővel színesítette programját. A hétvégén pedig az Újpest látogatott a vasi megyeszékhelyre.

Hosszú idő – mintegy fél év telt el anélkül, hogy a Haladás futsal csapatát éles helyzetben, mérkőzésen lássa a közönség. Nem is volt meglepő, hogy rengeteg néző látogatott ki a Sportkomplexumba, így buzdítva kedvenceiket. Az eredmény nem is maradt el! Ismerős arcokból nem volt hiány az ellenfélnél sem, hiszen a kapuban az a Tyukász állt, aki hosszú időt töltött Szombathelyen is.

Az erőviszonyoknak megfelelően alakult a találkozó. Az első félidőben hiba nélkül játszottak a vasi zöld-fehérek, a kapu előtt akadtak hibák, de két gólt is szereztek a hazaiak. A szünet után már felpörögtek az események és egy látványos, sok gólt hozó mérkőzést hoztak össze a felek. Ebben az időszakban viszont már nem zárt olyan jól a szombathelyi retesz, mint korábban. Összességében megérdemelt hazai siker született.

Juan Ramon Calvo Rodriguez vezetőedző: Nagy öröm volt ilyen hosszú idő után hazai környezetben népes közönség előtt pályára lépni. Úgy gondolom, hogy 35 percen át kifejezetten jól játszottunk. A jövő héten dolgozni fogunk a hibák kijavításán, hogy a Ferencváros ellen egy idegenbeli győzelemmel kezdhessük a bajnokságot.

Haladás VSE – Újpest RFC 220 VOLT 5-3 (2-0)

Haladás gólszerzői: Dróth 2, Simic, Darrieer, Moreira (öngól)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!