A svéd Per Johansson lett a női kézilabda Bajnokok Ligájában szereplő Rosztov-Don vezetőedzője.

    Az 50 éves szakvezető a svéd válogatottat Európa-bajnoki ezüstéremhez, a montenegrói nemzeti együttest – amelyet továbbra is irányít – világbajnoki ötödik és hatodik helyhez, a CSM Bucuresti csapatát pedig kétszer is Bajnokok Ligája-bronzéremhez segítette.
“Egyszerű volt a döntés. Úgy gondolom, a Rosztov-Don edzőjeként van a legnagyobb esélyem Bajnokok Ligáját nyerni, mert ez a világ egyik legjobb klubja. Miután megkaptam az esélyt, nem tudtam nemet mondani” – nyilatkozta az orosz bajnoki címvédő honlapján Johansson.
Hozzátette, legszívesebben máris munkába állna, de csak akkor csatlakozhat új csapatához, ha az összes dokumentum elkészül, ez körülbelül két hetet vesz igénybe.
“A Rosztov-Don egy olyan klub, amelynek minden versenysorozatban a győzelem a célja. Én is nyerni akarok, ezért szerződtem Oroszországba. A csapat világszínvonalú játékosokból áll. Velük együtt kidolgozzuk azt a rendszert, amelynek az alapjait Ambros Martín tette le. Büszke vagyok rá, hogy utána én tehetem meg a következő lépést a csapattal” – magyarázta a svéd tréner.
Elődjével kapcsolatban Johansson kifejtette, nagyon tiszteli a spanyol szakembert, akit a világ legjobb edzőjének tart a női kézilabdában. Hozzáfűzte, sok olyan dolgot tervez használni, amit Martín honosított meg az orosz együttesnél.
Öt hónap szünet után a múlt héten indult újra a játék az orosz női kézilabdában: a Rosztov-Don csütörtökön megnyerte a kupadöntőt, Ambros Martín – a Győri Audi ETO KC korábbi sikeredzője – ezzel a trófeával búcsúzott a klubtól, ahonnan családi okok miatt távozik. Mint mondta, a közeljövőben nem szeretne klubcsapatnál dolgozni, kizárólag az orosz válogatott szövetségi kapitányi posztjára összpontosít.
“Megpróbáljuk végrehajtani a felkészülési programunkat, ameddig csak lehetséges a járványügyi helyzet miatt. A célok még mindig ugyanazok: sikeres szereplés a decemberi Európa-bajnokságon, olimpiai kvalifikáció, majd aranyérem Tokióban” – szögezte le Martín.
Az orosz női bajnokság szombaton kezdődött, a Bajnokok Ligája pedig – amelyben a Rosztov-Don azonos csoportban szerepel a Ferencvárossal – szeptember 12-én rajtol. Az első fordulóban a magyar csapat éppen az orosz együttest fogadja Érden.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!