Meglepetésekből nem volt hiány, amikor Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya keretet hirdetett a közelgő Nemzetek Ligájára. A szakember legutóbbi összetartása és a Wales elleni novemberi összeállításhoz képest 11 helyen változtatott. Lehet tehát mondani, hogy alapos vérfrissítésen esett át a nemzeti csapatunk.

Ezúttal négy újonc kapott meghívót a keretbe – köztük a 21 éves Schäfer András is, aki a Dunaszerdahely játékosa. Marco Rossi elmondta, hogy néhányan sérültek voltak, de akadt olyan korábbi válogatott is, akinek csapat nélkül kellett dolgoznia, így formán kívül vannak. Ez nem mondható el a szombathelyi születésű Schäfer Andrásról.

A tehetséges labdarúgó az alapokat a vasi megyeszékhelyen sajátította el. Hogy mennyire nem volt átlagos jól mutatja az a tény, hogy 2015 nyarán lecsapott rá az MTK és itt már a felnőtt csapatban is bemutatkozott. 2019 január végén aztán megvette a Genoa 1 millió euróért. Megfordult kölcsönben a Chievo színeiben is, de a megújulás jegyében 2020 év elején Szlovákiába került.

A Dunaszerdahely színében pedig valósággal szárnyal. Bár a koronavírus-járvány miatt északi szomszédunk bajnoksága is szünetelt, de a visszatérés óta rendkívül jól játszik a vasi fiatalember. Góllal és gólpasszal segíti csapatát a középpályán bevethető Schäfer, erre figyelt fel Rossi is. Mi pedig gratulálunk a meghívóhoz Andrásnak, akit a Haladás mérkőzésén sikerült lencsevégre kapni. Ebből is látható, hogy ezer szállal kötődik a vasi megyeszékhelyhez és a város csapatához is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!