Az NB I-ből kiesett Kaposvár a másodosztályban hat forduló után még nyeretlen, Waltner Róbert együttese négy döntetlennel és két győzelemmel a 17. helyen található.

A Kaposvár legutóbb 3-1-re kikapott Szentlőrincen, Mátyus János csapata viszont remek játékkal 2-2-re végzett a Vasas ellen, majd szerdán helyenként jól játszva 1-0-ra verte az akkor még listavezető Ajkát. A szombathelyiek 11 ponttal 5. helyen állnak a tabellán, mindössze 3 pontra az éllovas, de már az aktuális fordulóját teljesítő (1-1 a Vasas ellen) Debrecen mögött.

A szombathelyi zöld-fehérek mestere, Mátyus János a klub honlapjának nyilatkozott az elutazás előtt.

– Ismerve Waltner Róbert kollégám mentalitását, egy végletekig feltüzelt, paprikás ellenfélre számítok. Felipe Matos kollégámmal kielemeztük a kaposváriak játékát, például a nyitányon a Nyíregyháza ellen végig jobban játszottak, jó csapat benyomását keltették, borzasztó pechesek voltak, hogy végül kikaptak. Szóval úgy kalkulálok, hogy élet-halál meccset vívunk velük. Nyolc napon belül ez lesz a harmadik bajnokink, de ez nem lehet kifogás, hiszen a többi együttes is ugyanabban a cipőben jár, mint mi. Szeretnénk ponttal, pontokkal hazatérni – fogalmazta meg várakozásait a vezetőedző.

A Kaposvári Rákóczi FC – Szombathelyi Haladás meccset 18.55-től mi közvetítjük. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!