A magyar A-válogtott aranyérmet nyert Debrecenben a 3×3-as kosárlabda ifjúsági fesztiválon. A szövetség tájékoztatása szerint a Mudra Viola, Szerencsés Tamara, Madár Eszter és Dénes Anna alkotta U18-as csapat százszázalékos teljesítménnyel jutott a vasárnapi döntőbe, melyben 12-10-re verte Észtországot.
A magyar női B-válogatott a negyeddöntőben kikapott a csehektől, akiket az elődöntőben a hazai A-válogatott gyűrt le 16-12-re.
Az eredeti tervek szerint augusztus végén U18-as 3×3-as világbajnokságot rendeztek volna Debrecenben, de a koronavírus-járvány miatt több ország nem vállalta a részvételt. Mivel a csapatok zöme jelezte indulási szándékát, ezért az ötnapos torna nem maradt el, de a nemzetközi szövetség (FIBA) a névváltoztatás mellett döntött. A Youth Festival 2020-ra keresztelt eseményen az eredeti versenynaptárban 8-8 fiú és lány válogatott szerepelt volna, de mivel a német válogatott az utolsó pillanatban lemondta a részvételt, ezért mindkét nemnél csak hét együttes küzdött meg egymással.
A hölgyeknél Izrael, Csehország, Szlovénia és Észtország mellett Magyarország két válogatottal is indult, míg a DEAC kosarasai Team Debrecen néven egészítették ki a mezőnyt. A fiúknál a nehézségek miatt ki kellett bővíteni az U18-as korosztályt, Izrael, Szlovénia és Magyarország mellett a magyar U23-as, a szerb U20-as és U23-as válogatott indult, valamint a DEAC Kosárlabda Akadémia is nevezett csapatot.
A felnőtt férfiaknál az olimpia műsorán is szereplő szakág World Tour-versenyén a Debrecen néven indult magyar nemzeti együttes 21-11-re kikapott a világ legjobbjának tartott, későbbi győztes szerb Novi Sadtól. Csirke Ferenc kapitány csapata ezután 22-10-es vereséget szenvedett a holland Amsterdamtól, így nem jutott negyeddöntőbe.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!