A koronavírus-járvány idején sokan nem hitték, hogy a 2020-as esztendő nyári időszaka sporttal lesz szegélyezve. Szerencsére így lett, amelyhez a Szombathelyi Tófürdő biztosította a helyszínt, valamint a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség áldozatos munkája szükségeltetett. Ennek eredményeként egy kimagasló rendezvénysorozatot tudhatunk a hátunk mögött.

Augusztus utolsó hétvégéjén sem maradtunk sport nélkül a víz parton, előkerült a labda és élettel telt meg a strand füves területe, ahol a Teqball asztalt vették birtokba fiatalok és az idősebbek. Ezúttal Páros Teqball HB Inter Trans Kupa meghívásos döntőjére került sor, ahol hat duó kapott lehetőséget a bizonyításra, hogy elhódítsák a bajnoknak járó serleget.

Ismerős arcokból bizony nem volt hiány, hiszen a lábtenisz jeles képviselői mellett egykori és jelenlegi labdarúgók valamint futsal játékosok is ott voltak a mezőnyben. Elég csak Vas Ádámot említeni, aki a Haladás VSE csapatának valamint a magyar válogatottnak is oszlopos tagjaként ismert. Tehát a színvonal már a kezdés előtt garantált volt.

Az egyéni valamint páros párharcokból megismert játékosok valóban látványos összecsapásokkal jelezték, hogy igenis szükség van hasonló sportrendezvényekre. Varga Jenő főszervező elmondta, hogy városszerte több helyszínen lenne szükséges teqball pályákra. Ez nemcsak a sportolási kedvre lenne jó hatással, hanem a labdarúgást kedvelő és űzők technikáját is rohamosan fejlesztené.

A két nyert 12 pontig tartó játszmában a körmérkőzések végén csak az derült ki, hogy a városi bajnokságot is megnyerő Varga Attila és fia Varga Dániel lett a HB Inter Trans kupa győztese veretlenül. Így az is eldőlt, hogy Varga Dániel lett az év legeredményesebb Teqball játékosa, míg édesapja Varga Attila (testnevelője középiskolában Varga Jenő volt) a második legjobbnak bizonyult.

A következő három páros pontegyenlőség és keresztbeverés miatt úgynevezett rájátszásos kőrmérkőzéssel döntötték el a további helyezések sorsát. A Varga Roland – Varga Máté, Kiss Csaba-Várkony Győző és a Böndicz Csaba és párja a 46-szoros futsal válogatott Vas Ádám játszhattak tovább az ezüst és a bronz serlegekért. A rájátszás legjobban a Varga Roland és fia Varga Máténak sikerült, mint a városi bajnokságban is, míg a bronz kupát a Böndicz Csaba –Vas Ádám páros nyerte miután sikerült a Kiss Csaba –Várkony Győző páros fölött diadalmaskodniuk.

EREDMÉNYEK

1. Varga Attila és Varga Dániel
2. Varga Roland és Varga Máté
3. Böndicz Csaba és Vas Ádám

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!