Futamgyőzelemmel kezdte a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idei szezonját a kétszeres Eb-győztes Kiss Norbert, a Révész Truck Racing Team versenyzője. A 35 éves pilóta a sorozat hivatalos honlapjának beszámolója szerint a csehországi Mostban zajló idénynyitó versenyhétvége szombati első futamán a pole pozícióból indulva, magabiztos előnnyel diadalmaskodott, megelőzve a címvédő és hatszoros Európa-bajnok Jochen Hahnt, valamint Sascha Lenzet.

A késő délutáni második versenyen Kiss harmadikként ért célba, de sebességtúllépés miatt utólag megbüntették, így hatodik lett. Vasárnap szintén két versenyre került volna sor az eredeti program szerint, de a heves esőzés miatt a versenyigazgatóság úgy döntött, hogy csak egyet rendeznek meg.

A sorozat hivatalos honlapja szerint az ismét az első rajtkockából startoló Kiss végig vezette a futamot, ám a hajrában fékproblémák miatt le kellett lassítania, és harmadikként intették le. Az összetett pontversenyt az első hétvége után a német Sascha Lenz vezeti 41 ponttal, Kiss a második 37-tel, míg a cseh Adam Lacko a harmadik 35-tel. A kamion Eb következő fordulóját két hét múlva rendezik a belgiumi Zolderben.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!