Néhány éve csak egy gondolat szökkent szárra egy baráti körben, hogy fény derüljön a titokra: vajon tényleg magyar-e a snapszer és a játék alapvető elemeként szolgáló kártyapakli?! A lelkes kezdeményezés aztán kinőtte magát és megalakult a Magyar Snapszer Szövetség, amely több fontos feladatot tűzött ki és valósított meg az évek során.

A szabályrendszer megalkotása, elfogadása után versenyrendszerben próbálta felkutatni az ország legjobb zsugásait. 2012-ben bajnoki rendszerben vívtak nagy csatát a versenyzők, újabb három év eltelte után pedig már jelen voltak a nemzetközi mezőnyben is. A 2016-ös ausztriai snapszer világbajnokságon fogant meg egy újabb megvalósítandó cél.

Nevezetesen, hogy Magyarország adhasson otthont a seregszemlének. Hosszas és gondos előkészület után megvalósulhat egy álom és 2021-ben a világ legjobbjai hazánkban mutathatják meg tudásukat. Ennek megfelelően 16 selejtezőt rendeznek több európai ország mellett például Kanadában is, de lehetőség lesz hazánkban is asztalhoz ülni valamint online erőpróbáról bejutni a legjobbak közé.

Táncsics Péter a szövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket a sajtótájékoztatón. A rövid témaismertetés után kihangsúlyozta, hogy a 2021-es világbajnokságnak négy fontosabb pontja lesz. A tisztességes felkészülés és hírverés mellett a jó magyar eredmények megszerzése az elsődleges feladat. Ugyanakkor a nemzetközi mezőny legnagyobb csillagait is hazánkba csábítja a megmérettetés.

Ez nemcsak a sportágnak, hanem Magyarországnak is nagy lehetőségeket jelenthet. Végül a kártyajáték népszerűsítése mellett az aktívan kártyázó személyek megszólítása és a versenyrendszerbe való beintegrálása is a feladata a szövetség kezdeményezésének. A világbajnokság döntőjének helyszíne még nem ismert, de Kőszeg és Szombathely szerepel a tervek között befutóként.

Harkai Norbert kreatív igazgató és szervező elmondta, hogy nem csak az erőpróba miatt lesz érdemes követni majd a vb-t. A fiatalok és idősebb generációt is igyekeznek megszólítani különböző kísérőprogramokkal. Kártyatörténeti kiállítás tervben van, de akadnak további meglepetések is, amelyekről később szeretnének beszámolni a szövetség honlapján.

Földvárszki István versenyzőként és szervezőként is tevékenyen vesz részt a közelgő sportcsemegén. Kifejtette a sajtó megjelent képviselői számára, hogy mentálisan és fizikálisan is nagy megterheléssel jár egy-egy verseny. Egy játékos, aki a döntőben érdekelt, akár 16-18 órán keresztül kell legjobb formáját nyújtania és minimálisra csökkenteni a hibák lehetőségét.

Az elkövetkezendő napokban a Magyar Snapszer Szövetség hivatalos honlapjára 3 nyelven kerül fel a rendezvény lebonyolításának menetrendje, szabályzata. Ami biztosnak tekinthető: 2021. 01.31-én indul a kvalifikáció és nyáron rendezik a döntőt. Addig viszont 16 versenyen indulhatnak a bátor zsugások (közte 2 online és 2 magyarországi selejtezővel).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!