Sövegjártó Ábel megsérült

A falcokc.com adta hírül, hogy Ábelnek elszakadt az achillese egy baleset közben, edzés előtt. A fiatal tehetséget hétfő este már meg is műtötték – tájékoztatta oldalunkat Gábor Máté, a klub technikai vezetője.

Ismeretes, hogy a mindössze 17 esztendős saját nevelésű Sövegjártó Ábellel 1 éves szerződést írt alá Gráczer György ügyvezető. A fiatal játékos az elmúlt szezonban az U20-as csapat fontos láncszeme volt. 19 mérkőzésen lépett pályára (mindig kezdőként), átlagosan 27 percet töltött a parketten. A mutatói: 9.8 pont, 6.11 lepattanó, 1.95 gólpassz és 1.37 labdaszerzés. A sárga-feketék legfiatalabb játékosa 0.84 blokkot is jegyzett meccsenként, ez a 11. legjobb érték az U20-as bajnokságban. Ábel az elmúlt szezonban a Szolnok elleni mérkőzésen bemutatkozott az első osztályban is, 3 percet kapott.

Ábelt kedd este már sikeresen megműtötték, az  operáció után 6 héten keresztül járógipszet kell viselnie, majd rehabilitáció következik. Mielőbbi felépülést kívánunk!

Piki távozott

A Vas Népe által készített interjúból az is kiderül, hogy a Falco volt technikai vezetője testnevelő tanárként folytatja.

Korábban már megírtuk, hogy Pichler Gergely augusztus 31-i hatállyal felmondott a sárga-fekete klubnál, mint írta pihenésre van szüksége. A bejelentéséről ITT olvashattak, most jöjjön a vaol.hu-n, iletve a Vas Népében róla megjelent írás.

Tóth Gábor által jegyzett cikkből megtudható, hogy már 12 éves kora óta a szombathelyi kosárcsapat kötelékébe tartozott Piki, aki előbb játékosként, majd edzőként teveékenykedett, 2007-től pedig technikai vezetőként szolgálta a klubot.

Falco – ZTE meccs lesz az Aréna Savariában

A hétvégén a Falco KC és a Zalakerámia ZTE KK is osztrák ellenféllel játszott volna, ám szeptember elsejétől – a vírushelyzet miatt – a kormány szigorította a ki és beutazás szabályait, ezért ezek a találkozók elmaradnak.

– Az edzőmeccsek fontossága miatt a két szomszédvári együttes megegyezett, így az Aréna Savariában a ZTE ellen játszunk szombaton – közölte weboldalunkkal Gábor Máté technikai vezető.

A zártkapus felkészülési meccsen szeptember 5-én, 18 órakor dobják fel a labdát.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!