A FIBA Europe továbbra is szeretné minél hamarabb újraindítani a tornákat, de nehézséget okoznak a rendezésben, szervezésben a helyi hatóságok által bevezetett szigorítások (például az utazás terén).

Ezeket figyelembe véve hozott döntést a szövetség:

A női EuroLigában egyeztetnek az összes csapattal és szövetséggel azért, hogy kidolgozzanak lehetséges megoldásokat az utazási szigorításokra. Olyan protokollt dolgoznak ki, amely lehetővé teszi, hogy a selejtezőket késő szeptemberben lejátsszák, a csoportkör pedig elkezdődjön október közepén (a korábban tervezett menetrend alapján). Továbbra is napról napra vizsgálják a helyzetet; lehetnek még változtatások, mivel mindig figyelembe veszik a résztvevő sportolók egészségét és biztonságát.

A második számú női kupában, a EuroCup-ban elhalasztották a kezdést. December 10-én és 17-én lennének a selejtező mérkőzések, a csoportkör pedig csak jövőre, január 7-én kezdődne 32 csapattal.

A férfiaknál a FIBA Europe Cup alapszakasza is csak jövőre kezdődne, január 6. az ütemezett kezdés.

Mindhárom kupában el fog gondolkodni azon a FIBA Europe, hogy egy helyszínen játsszák le a mérkőzéseket (hasonlóan a Bajnokok Ligája selejtezőihez, ahol „buborékban” rendezik meg a küzdelmeket). Konkrétumot majd a következő, októberi ülésen jelentenek be. Jelen állás szerint október 14-én kezdi meg a Bajnokok Ligáját a Falco, amikor a Novgorod látogat az Aréna Savariába.

A korosztályos Európa-bajnokságok helyszíneiről, illetve időpontjáról is szó volt az ülésen. A járvány miatt nem tudtak megrendezni egyetlen korosztályos kontinenstornát sem a nyáron. Szinte minden házigazda élt azzal a lehetőséggel, hogy 2021-ben fogadja a mezőnyt. Kivételt képez a női U20-as „A” és „B” divíziós Európa-bajnokság és a férfi U20-as „A” divíziós Eb. Ebben a három esetben új pályázatot írnak ki, majd novemberben döntenek a rendezőkről.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!