NŐI NB I, 4. FORDULÓ
Haladás-Viktória – MTK Budapest 0–3

Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 300 néző

Már az első percekben azt mutatta a vendégcsapat, hogy 3 pontért jött, támadóan léptek fel a kék-fehérek, míg Szabados György tanítványai a mintegy 300 néző előtt a kontrákra építettek.

A három fordulót követően is hibátlan mérleggel (ráadásul kapott gól nélkül) a tabella élén álló MTK már a mérkőzés elején megszerezte a vezetést. Történt ugyanis, hogy az ötös jobb csücskénél menteni igyekvő Horti Boglárka hiába akart menteni, a saját kapujába segítette a labdát,  0–1.

A fővárosi együttes ezután is mezőnyfölényben futballozott, a három forduló alatt egy győzelmet, egy döntetlent és egy vereséget jegyző szombathelyiekkel szemben. A szünet után kicsit offenzívebbé vált a hazai gárda, ám a 63. percben Kocsán Petra buktatása után Csányi Diána értékesített tizenegyesével duplázták meg a különbséget a vendégek, 0–2.

A 77. percben Tóth Barbara jobb oldali beadása után Pápai Emőke állította be a végeredményt. Az újabb MTK-ziccert kihasználva lett 0–3.

Az MTK tehát 3–0-ra megverte a Haladás-Viktóriát idegenben az élvonalbeli női labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában, ezzel őrzi százszázalékos mérlegét és 1. helyét a Simple Női Ligában.

A Haladás 4 ponttal az 5. helyen tanyázik és legközelebb, szeptember 26-án a tabella 2. helyén álló Fradi otthonában szerepel majd.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!