Marton Dáviddal már több ízben készített interjút a Hungarysport. Az egykori Hali-legendának, Marton Róbert fia sem esett messze a fájától, hiszen kapusként rengeteg szép sikert élt meg Szombathelyen és jelenleg Ausztriában szomorítja el látványos védéseivel az ellenfelek támadóit. Mint ismert nemcsak sportolóként, hanem szervezőként is igyekszik tettre kész lenni.

Társaival összefogva több focitornát szerveztek és bonyolítottak le, de nevükhöz fűződik a Szarka Zoltán Lábtenisz Emléktorna is, amelyet idén már harmadik ízben rendeztek meg. A szervezés nehézségeiről, a néhány napja véget ért versenyről valamint a lehetséges jövőről és a rendezvényt érintő változásokról beszélgettünk…

Szervezőként és résztvevőként is érintett voltál ezen a rendezvényen. Milyennek találtad a tornát?

– Elfogultság nélkül, a visszajelzések alapján mondhatom, hogy nagyon jó színvonalú erőpróba volt. Szerencsére évről-évre egyre komolyabb csapatok érkeznek – köztük egykori és jelenlegi labdarúgók is – ezzel emelve a minőséget.

Mennyire volt nehéz idén tető alá hozni az emléktornát?

– Nagyon sok nehezítő körülménnyel kellett szembenéznünk. Először is itt volt a vírushelyzet, amiről nem tudtuk mikor érhet véget, milyen korlátozó intézkedések maradnak érvényben. Épp ezért a lebonyolítást illetően is sok volt a bizonytalanság. Aztán az időjárás sem fogadott kegyébe, hiszen minden alkalommal keresztülhúzta a számításaink. Az eredeti forgatókönyv szerint júniusban tartottuk volna meg a tornát, de a sok kérdőjel miatt tettük át augusztusra.

Ezúttal az időjárás is veletek volt?

– Sajnos nem teljesen. Bár szombati játéknapra kívánni sem lehetett jobb időt és nézősereget, vasárnapra felborult minden. A hirtelen jött lehűlés és eső miatt a helyosztók lebonyolításának rendje is veszélybe került. Végül szerencsére sikerült befejezni a tornát, de akkor már jelentősen megcsappant az érdeklődő nézők száma.

Ennek fényében várhatóan jövőre is lesz Szarka Zoltán Lábtenisz Emléktorna?

– Ez nem kérdés, hiszen nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk a játékosoktól és a kilátogató nézőktől is. Szeretnénk azt is megérni, hogy az időjárás valamint egy esetleges vírus miatt ne kelljen variálni a lebonyolítás időpontján és menetrendjén. Ötlet szintén már újításokban is gondolkodunk, de erről még korai lenne beszélgetni. Az viszont biztos, hogy igenis helye van ennek a rendezvénynek a honi sport palettáján és életben tartjuk ezt az emléktornát tisztelegve egy legenda előtt.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!