Jól kezdte a szereplést a Nemzetek Ligájában a magyar labdarúgó válogatott. A B-divízió első fordulójában rendkívül jó tartással nemcsak megnehezítette a törökök dolgát Szalaiék, de egy jól eltalált szabadrúgással a három pontot is megszerezték. Vasárnap este a szintén győztes meccset jegyző orosz nemzeti együttessel találkoztak a Puskás Arénában.

Marco Rossi betartotta ígéretét és ezúttal is a három védős rendszer mellett tette le voksát, így a mieink a Gulácsi-Orban, Lang, Szalai A.-Bese, Sigér, Nagy, Szoboszlai, Holender-Sallai-Szalai Á. összeállításban kezdtük a derbit. Az oroszok is felforgatott kerettel érkeztek, több kulcsjátékos is visszavonult az elmúlt időszakban, de nagy nevekből nem volt hiány. A kezdeti visszafogott játék után felvette a mérkőzés ritmusát, de az első komolyabb helyzetet a vendégek jegyezték. Egy lecsorgó labdát szúrt kapura Miranchuk, de kísérlete a jobb léc mellett hagyta el a játékteret. Ezt követően a mezőnyben gyűrték egymást a játékosok, egyik oldal sem akarta feladni a biztos védekezését – kockáztatva a hátrányba kerülést.

Az első negyed óra végén aztán egy tetszetős támadást vezettek az oroszok. A bal szélen iramodott meg Ionov, majd szöktette Kuzyayevet, aki tökéletesen tálalt Miranchuk elé. A támadó 7 méterről továbbított a kapuba. A 33. percben aztán jött egy újabb vendég találat. A csapatkapitány Szalai Ádám hibázott el egy labdát, amit Ozdoev köszönt szépen és növelte csapata előnyét. Nemzeti tizenegyünk igyekezett javítani, de sajnos momentuma se nagyon volt az első félidő nagy részében, így megérdemelt orosz előny állt az eredményjelzőn.

Bár a második játékrészben tovább nőtt Fernandes révén a különbség, sokkal támadóbb felfogású volt válogatottunk. Ennek eredményeként először Sigér szépített, majd Nikolics szép találatával már csak egy volt a hátrányunk. Lüktető volt a játék a hajrában is, nem lehetett panasz Marci Rossi együttesére.

Végül csak nem akart megszületni az egy pontot érő gól és hiába találta el a kaput többször a hazai együttes, ezúttal pontot nem sikerült szerezni az orosz nemzeti válogatott ellen.

Magyarország – Oroszország 2-3 (0-2)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!