Szerda délelőtt sajtótájékoztatón tudtuk meg a 11. Horváth Zoltán Kosárlabda Emléktorna programját, amiből sajnos az is kiderült, hogy hiába szereti valaki a labdarúgást és a kosárlabdát is, hiába akar a Halinak és a Falco csapatának is drukkolni, azonos időben – vasárnap 17 órától – csak egy helyen lehet a szombathelyiekért szorítani.

Egyébként Tóth Kálmán, a sportbizottság elnöke köszöntötte a sajtótájékoztatón megjelenteket, közöttük Váradi Benedek csapatkapitányt is, aki a felkészülés aktualitásairól beszélt.

Elhangzott, hogy idén három csapat részvételével rendezik meg Szombathelyen az Emléktornát, amit már nagyon várnak a sárga-feketék. Maradjunk azonban a résztvevő csapatoknál.

– A Helios Domzale nem tud beutazni az országba, ezért csonka a mezőny – közölte Gráczer György, a Falco KC ügyvezetője, aki a pontos program ismertetése mellett azt is elmondta, hogy a szurkolók csak a főbejáraton érkezhetnek az Aréna Savariába, emellett minden szurkoló testhőmérsékletét is megmérik.

 

Akiknek 37,5-nél nagyobb értéket jelez a hőmérő, az nem léphet be a csarnokba, ahol egyébként mindenki számára kötelező lesz a szájmaszk viselése. A járványmegelőzési előírásokat a program ismertetése után teljes terjedelmében közöljük.

Az emléktorna programja:

péntek 18.15 – Megemlékezés az Aréna Savaria aulájában

péntek 19 óra: Falco KC – Kecskeméti TE

szombat 17 óra: Kecskeméti TE – Atomerőmű SE

Vasárnap 17 óra: Atomerőmű SE – Falco KC

kb. 19 órakor: Eredményhirdetés

Jegyárak: Galéria: diák, nyugdíjas: 800 Ft, felnőtt: 1500 Ft, mobil lelátó: 2000 Ft.

Minden további fontos részlet az Emléktornával kapcsolatban ITT olvasható!

Járványmegelőzési előírások a hazai mérkőzésekre vonatkozóan
Az új koronavírus (COVID-19) okozta járvány terjedésének megakadályozását szolgáló járványügyi szabályok – melyek betartására minden tevékenység, így természetesen a sporttevékenység során is kiemelt figyelmet kell fordítani – a következők:

• Belépéskor kötelező a testhőmérséklet mérés!
37.5 fokos testhőmérséklet felett senki nem léphet be az Arena Savaria területére! A megváltott belépőjeggyel rendelkező szurkolóinknak ebben az esetben a belépőjegy árát visszatérítjük!

• Belépéskor kötelező a kihelyezett kézfertőtlenítő használata! Kérjük a mosdókban is a kihelyezett fertőtlenítő hatású kézmosók használatát!

• Belépés csakis maszkban engedélyezett, a maszkot a csarnokban töltött tartózkodás alatt végig kötelező viselni!
• Belépéskor a jegypénztárnál kérjük a 1,5 méteres távolság betartását!

• Betegek, vagy az alábbi tünetekkel rendelkezők nem léphetnek be a komplexumba: köhögés, nehézlégzés, légszomj, láz, hidegrázás, izomfájdalom, torokfájás, ízérzés- vagy szaglászavar, émelygés, hányás, hasmenés.

• Aki az elmúlt 14 napban külföldön tartózkodott, kérjük ne jöjjön a mérkőzésre!

• A mérkőzés hivatalos résztvevői és a nézők között fizikai kontaktus nem megengedett! A játékosokkal való fizikai érintkezés tilos!

• A játéktérre és elzárt területekre belépni tilos!

Tisztelettel kérjük Szurkolóinkat, hogy az előírásokat tartsák be, az intézkedéseket viseljék türelemmel és megértéssel!

Az intézkedések betartásával és betartatásával célunk, hogy a járványhelyzet ideje alatt is együtt tudjunk szurkolni kedvenc csapatunknak és a lehető legtovább tudjunk nyílt kapus meccseket szervezni!

Megértéseteket köszönjünk! Ebben a szezonban is vigyázzunk egymásra! HAJRÁ FALCO!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!