Igazi rangadóra volt kilátás a Merkantil Bank Liga 8. fordulójában, ahol a közvetlen rivális Pécs látogatott Szombathelyre. A Haladás egytelen pozícióval állt jobban a Baranya megyei ellenfelénél, így pikáns csemegének ígérkezett a vasárnap esti randevú. Némiképp meglepetésre Mátyus János csapatában Dezamits kapott helyet a kezdőben.

A találkozó elején igyekezett mindkét együttes saját játékát ellenfelére erőltetni, mindezt kevés sikerrel tették. Rengeteg hibával játszottak a csapatok, így a támadóharmadba csak ritkán jutott el a játékszer. Aztán az első negyed óra végén a Haladás talált magára és uralta a középpályát. A vendég pécsi labdarúgók jobbára saját térfelüket megszállva védekeztek.

A kisebb hibákat leszámítva jól játszott a Haladás, hiszen Tóth, Medgyes és Bosnjak jó teljesítményére építve több helyzetet dolgozott ki a vasi alakulat. A pontossággal akadtak gondok, de Helesfay védésére is szükség volt, hogy ne kerüljön hátrányba a PMFC. A szünet előtt a vendégek is kimerészkedtek kapujuk elől és próbáltak veszélyeztetni, azonban gól nem született.

Nagy elánnal esett a második játékrész elején ellenfelének a Szombathelyi Haladás. Először Tóth veszélyeztetett, majd Medgyes közelről leadott löketét hárított a kapus. Nagyon ért a vasi gól, de a kedélyeket a pécsi ellenakciók is hűtötték. A nagy rohanást követően aztán rendezték soraikat a csapatok, de maradt a lüktető tempó.

Medgyes a 70. percben került nagy helyzetbe, de lövésébe Preklet önfeláldozó módon vetődött a labda útjába. Az utolsó negyed órára mindkét csapat próbálta odatenni magát, hogy megszerezze a győzelemért járó három bajnoki pontot. A mindent eldöntő találat azonban nem született meg, mert Szekér ordító helyzetben hibázott, így mindkét csapatnak meg kellett elégednie a döntetlennel.

Szombathelyi Haladás – Pécsi MFC 0-0

Haladás: Verpecz – Schimmer (Rácz), Mocsi, Devecseri – Dezamits (Szekér), Holdampf, Csilus (Tóth D.), Bosnjak – Kiss B. – Tóth B., Medgyes Vezetőedző: Mátyus János

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!