A haladas.hu a meccs előti felvezetőjében azt írja, hogy a két fél eddig összesen 76 NB I-es és NB II-es bajnokin csapott össze. A mérleg: 19 szombathelyi győzelem, 22 döntetlen, 35 pécsi siker. Ami a jelent illeti, a zöld-fehérek négy meccse veretlenek, utóbbi két bajnokijukon – Ajka 1-0, Kaposvár 0-0 – gólt sem kaptak.

Jó formában van tehát Mátyus János csapata, amely mindössze két pontra van az éllovas Debrecentől és a második Szolnoktól. A vasiak hazai pályán különösen jól szerepelnek, két győzelem mellett egy döntetlen a Rohonci úti mérlegük.

A vendég pécsiek az elmúlt szezonban az NB III-at megnyerve jutottak a másodosztályba. A mecsekaljaiak a szombathelyiekhez hasonlóan három-három győzelem és döntetlen mellett egy vereséget gyűjtöttek be. A legutóbbi fordulóban hazai pályán 2-0-ra verték a Szentlőrincet. Vas László együttesében több, az NB I-et is megjárt futballista található: Prekler Csaba, Króner Martin vagy éppen Óvári Zsolt. Emellett a pécsieket erősíti két korábbi Illés Akadémista-játékos, Grabant Bence és Tihanyi Olivér. Előbbi piros lapja miatt nem szerepelhet.

A meccs megnyerésére készülő zöld-fehérek vezetőedzője ez alkalommal is derűlátóan mondta el várakozásait a klub hivatalos honlapjának.

– Noha nyáron játszottunk egy felkészülési-mérkőzést a pécsiekkel, abból nem szabad kiindulnunk, ez egy teljesen más mérkőzés lesz. Nagyon agresszív, jól védekező és támadásban is veszélyes ellenfélre számítok. Érdekes módon a Pécs idegenben bátrabban futballozik, mint odahaza – vendégként gyakran letámadja ellenfelét. Ez nem egy szokványos dolog, de mi is alkalmaztuk már ezt. Pontrúgásaik veszélyesek, legyen szó bedobásról, szabadrúgásról vagy szögletről. A pécsiek ugyan a harmadosztályból érkeztek, de biztos vagyok bent, nem a kiesők között lesz – sőt! Ami bennünket illet, érkezett új játékos, voltak, akik kevesebbet játszottak, voltak akik többet – elsősorban őket próbáltuk a két hetes szünet alatt közel azonos szintre hozni. Az elmúlt két hetünk tökéletesen sikerült, de én ezt hiába mondom most, a választ vasárnap, a pályán kapjuk meg. Mivel itthon játszunk, gyönyörű stadionunkban, fantasztikus szurkolótáborunk előtt, önbizalommal telve, kizárólag egyetlen célunk lehet: itthon tartani a három pontot – mondta Mátyus János, a Haladás edzője.

A Merkantil Bank Liga 8. fordulójában vasárnap 17 órakor kezdődik a Szombathelyi Haladás – Pécsi MFC bajnoki.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!