A koronavírus-járvány miatt sűrűsödnek a versenynapok szinte minden sportágban. Nem meglepő, hogy így szerdán ragadtak nyilat a Nyugat-dunántúli Dreher Magyar Darts Liga legutóbbi fordulójában. A szokatlan időpont ellenére is szép számmal érkeztek versenyzők a Haladás Sportkomplexum különtermében. Az erőpróba az összetett pontverseny szempontjából is nagy jelentőséggel bírt.

A körmendi egyesületet Budavári Zsombor, míg a hazai színeket Kámán Lehel képviseli kimagaslóan a 2020-as évben – nagy meglepetés nem történt ezúttal sem, hiszen mindketten ott voltak a hajrában. Az előzetes forgatókönyv ezúttal sem változott, hiszen négy csoportban körmérkőzésekkel döntöttek a játékosok a továbbjutó helyekről.

Már itt körvonalazódott, hogy valóban a legjobb formában lévő dartsjátékosok reménykedhettek a továbbjutásban. Igazi csillaghullás is történt, hiszen Kozmor József és Petrovics Bálint már a negyeddöntőben búcsúzni kényszerült. Az elődöntőben aztán tényleg minden leg számított. Főleg a Budavári-Kámán párharcban, ahol 4-3 arányban a Körmend DC versenyzője fiatalember örülhetett.

A másik ágon Szajkó Roland hajolt meg az egyesület új elnöke, Csóka András előtt, aki 4-0-ás teljesítménnyel vette az akadályt. A fináléban aztán igazi öldöklő csata következett és ezúttal Budavári vereségével ért véget a derbi, amely szintén 4-3-mal ért véget. Csóka András elsősége sokat ért, hiszen összetettben ezzel már feljött a negyedik helyre és még nagyon sok van ebből az évből hátra…

Dreher Magyar Darts Liga
Nyugat-Dunántúl régió

1. Csóka András (SZDCSE)
2. Budavári Zsombor (Körmend DC)
3-3. Kámán Lehel és Szajkó Roland (SZDCSE)

Összetett pontverseny:
1. Budavári Zsombor (Körmend DC) 844 pont
2. Kámán Lehel (SZDCSE) 726 pont
3. Ágoston Károly (Zalaegerszeg DSE) 600
4-4. Csóka András és Kozmor József (SZDCSE) 452-452 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!