Az első félidő egyértelműen a zöld-fehérek szája íze szerint alakult. A 18. percben Kiss Bence remek labdaszerzése és kiváló indítása után Medgyes Zoltán volt eredményes, 0-1.

A szombathelyi vezetés szemmel láthatóan megfogta a Soroksárt, amely igazán veszélyes helyzetet nem is tudott kidolgozni a szünetig. Ugyanakkor a vasi zöld-fehérek Németh Milán és Szalay Dávid révén még lőttek egy-egy kapufát, azaz akár el is dönthették volna a meccset.

Szünet után aztán egy másik Soroksár jött ki a pályára, kapuja elé szorította a Haladást és ha kis szerencsével is, de Korozmán révén az 56. percben egyenlített, 1-1.

Ezt követően paprikássá vált a meccs, a kakaskodásoknak pedig a vendégek itták meg a levét, hiszen Devecseri szabálytalankodása, majd reklamáslása kiállítás ,,ért”,  emiatt több, mint fél órát emberhátrányban kellett játszani a szombathelyieknek. Nyomasztóvá vált a hazai fölény, ám a soroksáriak sorozatban hibázták el a ziccereket. Az utolsó percben aztán Erdélyi László sarkalásos góljával nyert a vendéglátó, 2-1.

SOROKSÁR SC–SZOMBATHELYI HALADÁS 2–1 (0–1)
Szamosi Mihály Sporttelep, 400 néző. Vezeti: Zierkelbach Péter (Georgiou Theodoros, Horváth Zoltán)

SOROKSÁR: Abu – Kópis (Bene, 85.), Gengeliczki (Szerető, 44.), Valencsik, Pászka – Gyömbér – Csernik (Erdélyi, 66.), Huszák, Derekas, Korozmán – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

HALADÁS: Verpecz – Kelemen (Schimmer, 57.), Devecseri, Bosnjak – Tóth D., Holdampf, Jancsó (Mocsi, 61.), Kiss B., Németh M. – Szalay, Medgyes (Rácz F., 75.). Vezetőedző: Mátyus János.

Gólszerzők: Medgyes (0–1) a 18., Korozmán (1–1) az 56., Erdélyi (2–1) a 90. percben.
Kiállítva: Devecseri (kakaskodásért) az 58. percben.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!