A koronavírus-járvány elleni intézkedéseknek megfelelően a korán érkező szurkolóknak sem kellett várni a beléptetésnél. Az előírásoknak megfelelően a bejáratnál lázmérésre került sor és csak maszkban lehetett megtekinteni az Aréna Savariában a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia valamint a győri Audi ETO KC bajnoki kézilabda-mérkőzést.

Az összecsapás egyértelmű esélyese a BL-győztes Rába-parti alakulat volt, ráadásul a vasi gárdából több kulcsjátékos is hiányzott. Így csak a tisztes helytállásban reménykedhettek a szombathelyi szurkolók. A bemutatásnál hatalmas ováció fogadta Görbicz Anitát, aki a sportág legnagyobb csillagaként tartanak számon világszerte.

Hiába a nagy nevekkel teletűzdelt keret, mégis nagyon szívósan kezdett az SZKKA. Főleg Varga és Horváth volt elemében. Hosszú perceken keresztül fej-fej mellett haladtak a csapatok, ráadásul a 10. perc végén már a hazai alakulat állt jobban. Ezt követően viszont ritmust váltott a Győr és Lukács góljaival gyorsan meglépett a vendég együttes.

Marosán György először időkéréssel, majd cserékkel próbálta megtörni a rivális lendületét, de hiába. Már a szünetre tekintélyes előnyre tett szert a többszörös bajnok és kupagyőztes. A térfélcserét követően sem vett vissza a tempóból a Győr és gyors leindításokkal tovább növelte különbséget. Főleg Amorim és Nze-Minko volt ekkor elemében.

Csapó Kincső a hajrában aztán több ziccert is megfogott, nagy örömet okozva a szurkolóknak. A világ legjobb játékosaival érkező Győr megérdemelt győzelmet aratott, de az SZKKA fiataljai is bebizonyították, hogy a nehéz helyzetben számíthat rájuk a vezetedző. A következő mérkőzés sem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen a DVSC otthonába látogatnak Marosán György tanítványai.

Szombathelyi KKA – Győri Audi ETO KC 22–43 (10-24)

SZKKA: Tomasevics – Wald 2, Horváth P. 4, Mayer 2, Pődör R. 6, Agbaba 2, Varga N. 4 Csere: Csapó (K), Virág, Pődör B. 2, Szendrei, Biró, Franka, Győri, Kozma, Tóth A. Vezetőedző: Marosán György

ETO: Solberg – Fodor 6, Hansen 4, Oftedal 4, Edwige 3, Kurtovic 6, Lukács 4 Csere: Glauser (K) , Nze Minko 8, Kürthi 2, Brattset 2, Görbicz , Amorim 2, Kristiansen 2, Leynaud Vezetőedző: Danyi Gábor

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!