“Hétfőn pozitív tesztet produkáltam, és sajnos nem tünetmentes, hanem tünetekkel járó pozitív vagyok” – fogalmazott közösségi oldalán a januári Európa-bajnokság és az előző Bajnokok Ligája-idény álomcsapatába is beválasztott beálló.
Hozzátette, soha nem gondolta volna, hogy ez a vírus képes egy 130 kilogrammos embert egy nap alatt ledönteni a lábáról.
“Vasárnap még semmi bajom nem volt, hétfő délután viszont már gyengeséggel, fejfájással és köhögéssel küzdöttem, estére belázasodtam, és mindez az elmúlt napokban nem változott. Mától nem érzek ízeket” – részletezte csütörtökön Bánhidi.
Hangsúlyozta, reményei szerint mihamarabb túl lesz a betegségen, és visszatérhet a pályára, de egyelőre nem látja, erre mikor kerülhet sor, hiszen egyrészt a vírus szövődményekkel járhat, másrészt miután két negatív tesztet produkál, még rengeteg kivizsgáláson kell részt vennie.
Bánhidi emlékeztetett, hogy sikeres felkészülést tudhatnak maguk mögött, és éppen csütörtökön (ma) kezdődött volna számukra a Bajnokok Ligája csoportköre.
A MOL-Pick Szeged hétfőn jelentette be, hogy öt játékosa megfertőződött a koronavírussal. Neveket nem közöltek, és az érintettek közül elsőként Bánhidi erősítette meg, hogy ő is a megbetegedettek között van.
A szegediek első BL-meccsét – a Paris Saint-Germain elleni, hazai találkozót – és a szombatra tervezett, Eger elleni bajnoki találkozót elhalasztották, a további meccseik sorsa egyelőre bizonytalan.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!