A koronavírus-járvány kirobbanása óta a budapesti Szuperkupa-döntő lesz az első olyan hivatalos UEFA-mérkőzés, amelyet nézők előtt rendeznek meg. Az európai szövetség a találkozó szervezésének kezdete óta alkalmazkodik a megváltozott körülményekhez, és minden lehetséges intézkedést meghozott a mérkőzés biztonságos megrendezése érdekében.

A biztonság és a résztvevők egészségének védelme érdekében a következő intézkedések történnek:

– A Puskás Aréna teljes kapacitásának mindössze harminc százalékát használják ki a szurkolók.
– A külföldről érkező szurkolók kizárólag 72 óránál nem régebbi negatív koronavírus-teszttel léphetnek be az országba.
– A Németországból és Spanyolországból érkező szurkolók mozgása elkülönítve történik, így az utazás, a stadion megközelítése és elhagyása során sem érintkeznek másokkal.
– A mérkőzésre érkező külföldi szurkolók legfeljebb a belépéstől számított 72 óráig tartózkodhatnak az országban.
– Az eseményen résztvevő összes dolgozónak járványügyi nyilatkozatot kell tennie, számukra is kötelező a hőmérséklet-ellenőrzés a Puskás Arénába való belépéskor.
– A Puskás Arénába való belépéskor mindenkinek kötelező testhőmérséklet-mérésen kell átesnie (37,8 C vagy afölötti testhőmérséklettel nem lehet belépni a stadionba).
– Az orrot és szájat eltakaró maszk használata mindenki számára kötelező a stadion területére való belépés után, az arénában történő mozgásnál. A jegyeken szereplő ülőhely elfoglalása után is ajánlott a maszkviselés.
– A szurkolóknak a lelátón és a stadion területén tartaniuk kell a 1,5 méteres távolságot a több szurkolótól, ebben a stadion teljes területén kihelyezett jelölések segítik őket.
– A lelátó elfoglalható helyeinek kialakítása során is figyelembe vették a 1,5 méteres távolságtartásra vonatkozó előírást.
– A stadionban a kivetítőkön folyamatosan tájékoztatják a szurkolókat a járványügyi előírásokról, információkról.
– A büfékben csak előrecsomagolt áruválasztékból lehet vásárolni, a minél gyorsabb kiszolgálás és a fertőzésveszély minimalizálása érdekében. A távolságtartást itt is jelzések segítik.
– A Puskás Aréna területén nagy számban helyeznek el kézfertőtlenítő-állomásokat.
– Azok a szurkolók, akik a COVID-19-re jellemző tünetek bármelyikét észlelik magukon, nem léphetnek a stadion területére (szárazköhögés, láz, légzési nehézség, fejfájás, torokfájás, végtagfájdalmak, hasmenés, orrfolyás, szaglás vagy ízlelés elvesztése, szédülés vagy hányás, izomfájdalom). Nem léphetnek a stadionba azok sem, akik a mérkőzést megelőző 14 napban pozitív Covid-tesztet produkáltak, vagy kapcsolatban álltak ilyen személlyel. Ezekben az esetekben az UEFA visszatéríti a jegyek árát.

Az UEFA és az MLSZ a mérkőzés megtekintésével kapcsolatos minden részletre kiterjedő közös kiadványt készít a szurkolók számára, amelyben megtalálhatók a közlekedéssel, biztonsággal, egészségvédelemmel kapcsolatos információk, intézkedések.

A mérkőzés napján 17 órától hajnali 2 óráig az érvényes meccsjeggyel rendelkező szurkolók ingyenesen használhatják a budapesti közösségi közlekedést.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!